В новините
 
07.11.2009 20:08   Новината е видяна 4728 пъти
Кандидат-лидерите на НДСВ представиха своите концепции пред членове и симпатизанти на партията в Бургас
На 6 ноември в Бургас в х-л „Аква” от 18.00ч. се проведе 5-тата регионална среща с актива на НДСВ от Югоизточна България. На нея четиримата кандидати за председателския пост представиха концепциите си за бъдещото развитие на партията. Жребият изтеглен в началото на срещата определи реда на представяне на кандидатите – Николай Василев, Илия Лингорски, Христина Христова и Биляна Раева.

      Бившият министър Николай Василев в своето експозе отбеляза, че печалившата стартегия за развитието на партията е воденето на дясно-центриска политика като ПП „НДСВ”, трябва да спре да се възприема като „балансираща”. Той подчерта, че за да участва в политическия живот е необходимо да се създаде „правителство в сянка”. Според него няма различия в идеите между останалите кандидати, единствената разлика е в „етикета, който представя този продукт – дясно центристка партия”. Василев отбелза, че НДСВ винаги е била най-реформаторската и модерна партия в България.

      Илия  Лингорски в представянето на своите идеи за резвитие на партията изложи три неща, в които вярва: НДСВ винаги е била партията с най-голям потенциал, партията започна от местаната към централната власт и НДСВ още има своя път и своето място в политическото пространство. Според г-н Лингорски НДСВ винаги е била полезна и никога не е вредяла на обществото , както икономически, така и политически. За него „центъра” е здравия разум. В заключение той подчерта, че „начина да успеем е да останем заедно”. Кандидатът за председател на ПП НДСВ, говори за изграждането на партийна структура, която да промени модела на партията от електорална към партия с установено членство и работещи структури. За него лидер на ПП НДСВ винаги ще бъде Негово величество Симеон ІІ, а ако бъде избран за председател ще продължи да следва заветите на Царя.

      Според  Христина Христова, НДСВ трябва да е в конструктивна опозиция, да критикува, тъй като смята, че париятата е основен конкурент на ГЕРБ. Според нея, НДСВ трябва да продължи да отстоява либералните си ценности, тъй като България има нужда от такава партия, каквато е НДСВ и подчерта, че НДСВ трябва да се обедини върху нови и свежи идеи. Г-жа Христова, обърна внимание, че е най-успешният кандидат на ПП НДСВ на парламентарните избори и е имала над 8% поддръжка в многомандатния район, в който е била кандидат за народен представител.

      Според  Биляна Раева, НДСВ има личности и те са капитала на партията, който трябва да бъде използван. Тя подчерта, че НДСВ е проход намиращ се межди „лявото” и „дясното” и НДСВ е партията, която смята да го пази. Според г-жа Раева трябва да се създаде механизъм, който да подпомага всеки един член и симпатизант на партията. Що се отнася до ограничения бюджет според Раева за всеки похарчен лев трябва да има възвръщаемост на него. В заключение Биляна Раева подчерта, че „не поста определя, а желанието”!

      По време на дискусията основните въпроси, които вълнуваха членовете и симпатизантите в Бургас бяха за имиджа на партията, партийното строителство, финансирането и комуникацията между структурите. В диалога се включиха и представители на НДСВ от Сливен, Ямбол и Стара Загора. Срещата завърши с пожелание на 28 ноември, когато ще е конгреса на партията да победи най-добрия.




Ключови думи: НДСВ, Николай Василев, Илия Лингорски, Христина Христова, Биляна Раева,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |