В новините
 
12.11.2009 06:53   Новината е видяна 4865 пъти
Детски хор „Милка Стоева” спечели II награда на Международен фестивал в Турция

 Бургаският  детски хор „Милка Стоева” грабна II – та награда в категория „младежки хорове” на Международния фестивал в Анталия /Турция/. В престижния многогласов конкурс, който се проведе от 4 до 8 ноември, се представиха общо 15 хора от Турция, Литва, Израел, Беларус и България.

      Наградата бургаските певци завоюваха в  категория „конкурс”, в която  се изявиха всички хорове. Бургаският хор представи 12 произведения, повечето от които на фолклорна основа, по време на своите изяви в откриването на фестивала, в категориите „концерт на открито, „конкурс”, „фолклор” и в Гала-концерта. Целта на изпълнителите бе да популяризират българската хорова музика.

      Солист  в едно от произведенията, което хорът представи за пръв път, бе популярния бургаски изпълнител Пламен Ставрев. С негов съпровод на китара в концерта на открито децата изпълниха неостаряващата песен на РЕй Чарлз – „Hit the road Jack”, както и още много забавни и атрактивни за публиката произведения. 




Ключови думи: детски хор, Милка Стоева, младежки хорове, Международния фестивал, певци,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |