В новините
 
02.12.2009 09:28   Новината е видяна 5556 пъти
Ден на отворените врати в Община Бургас
На 4 декември Община Бургас отваря вратите си за граждани, които желаят да разгледат сградата на бургаската администрация, да усетят  атмосферата на работа, да научат повече за дейностите и историята на институцията. 

Денят на отворените врати е едно от многобройните събития, включени в програмата на Община Бургас, посветена на празника на града – Никулден. Инициативата се провежда за първи път и е част от политиката на Общината за прозрачно управление и диалог с гражданското общество.

Денят на отворените врати ще започне в 10 ч., когато в заседателната зала на Общината пред ученици от бургаски гимназии ще бъде представена презентация, запознаваща с историята, структурата, дейностите и символите на институцията. В 10.30 ч. учениците ще бъдат посрещнати лично от кмета на Бургас Димитър Николов в неговия кабинет. След това в зависимост от интересите си те ще се разделят на групи и ще посетят отделите „Строителство”, „Здравеопазване”, „Бюджет и финанси”, „Местни приходи от данъци, такси и реклама”, др. За момента участието си в Деня на отворените врати са потвърдили ученици от Гимназия за романски езици „Г.С.Раковски”, Природо-математическа гимназия „Н.Обрешков” и Търговска гимназия. Тяхното посещение е част от дейностите, изпълнявани по проект на Община Бургас - "Училището в моя роден град Бургас - любимо и незабравимо", финансиран по програма "Развитие на човешките ресурси" на ЕС. 

Паралелно с това, вратите на Общината ще бъдат отворени за всички  граждани от 10.30 до 15 ч. На тяхно разположение ще бъдат общински служители, които ще ги посрещнат и разведат из отделите, представляващи интерес за тях, ще им разкажат за това, с какво се занимават, ще отговорят на въпросите им. С оглед по-добрата организация са определени часове за посещения, които ще стават по групи в различните направления: 10.30 ч. – Здравеопазване; 11.00 ч. – Строителство; 11.30 ч. – Административно обслужване, Човешки ресурси и  Информационно обслужване и технологии, 14.00 ч. – Евроинтеграция и екология; 14.30 ч. – Стопански дейности.




Ключови думи: Община Бургас, дейности, Денят на отворени врати,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |