В новините
 
03.12.2009 10:14   Новината е видяна 4886 пъти
РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ 2.декември
     В резултат на получен сигнал за незаконно производство на спиртни напитки, служителите от сектор «Борба с организираната престъпност» към ОДМВР Бургас, служители от Районно управление на МВР Карнобат и служители на Бургаската митница са извършили проверка в два обекта - частни къщи, намиращи се в Карнобат :

     - в първата къща, разположена на ул. «Странджа» №13, обитавана от 52 годишния А.Д., в избените помещения и таван са намерени и иззети голямо количество спирт, концентрат с различен градус, глицерин и дъбов екстракт - всички необходими съставки за приготвяне на спиртни напотки. Открити са и различни видове пластмасови и стъклени шишета, както и приспособления за бутилиране.

     - във втората къща, намираща се на ул. «Съби Димитров» № 29, обитавана от 65 годишния Г.П., в избеното помещение са намерени и иззети големи количества алкохолен концентрат с различен градус. От извършените допълнителни действия, е установено че синът на Г.П. - Д.П., 35 годишен от Карнобат също е нарушил разпоредбите на наказателния закон, като на 29.07.2008 година при специализирана полицейска операция на служители от сектор «Икономическа полиция» при ОДМВР Бургас в дома му в с. Искра, общ. Карнобат са намерени и иззети 35 бидона от по 150 л. и 54 туби от по 10 л. спирт. От управлявания от Д.П. микробус са иззети 600 л. алкохол в туби от по 10 л. Констатирано е, че готовите алкохолни количества са пласирани от Д.П. в магазини в Бургас, както и на централния пазар в Карнобат.

      Общото количество алкохол около 8 тона, иззети от двете частни къщи в Карнобат са предадени за съхранение в Склада за държавни стоки при Митница - Бургас. Образувани са две досъдебни производства в Районна прокуратура - Карнобат за незаконно притежаване, съхранение и производство на акцизни стоки / чл. 234 ал.1 от НК/. За извършеното нарушение от страна на Митница - Бургас предстои налагането на административни наказания, във връзка със събиране на дължимите акцизи и такси, съгласно Закона за акцизите и данъчните складове.

      На 01.02.т.г. служители от Полицейски участък «Победа» при Първо Районно управление на МВР Бургас са установили извършителят на кражбата на чугунен радиатор и шест метални решетки за прозорци на стойност 250 лв. от частен дом, намиращ се в кв. «Акации» - това е : криминално проявения А.К., 15 годишен от кв. «Акации». Работата по документиране на извършеното престъпление продължава от служители на Полицейски участък «Победа».

      На 02.12.т.г. в Районно управление на МВР Карнобат се получи съобщение от служители на EVN - България клон Карнобат за това, че при проверка е установено че 68 годишния Н.Г. е монтирал противозаконно мостна електромера си, като по този начин е извършвал кражба на ел. енергия. Работата по случая продължава от служители на Районно управление на МВР Карнобат.

      На 02.12.т.г. служители от Пето Районно управление на МВР Бургас са установили извършителят на кражбата на мобилен телефон на стойност 250 лв. от частен дом в к-с «Изгрев» - това е : 37 год. И.Т. от Бургас. Вещта - предмет на престъплението е иззета. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление на МВР Бургас.

      На 02.12.т.г. около 11.00 ч. при обход на района автопатрул при Второ Районно управление на МВР Бургас е забелязъл л.а. «Мерцедес», със сливенска регистрация, паркиран до входа на Спортна зала «Атлантик», в който са се намирали двама младежи със съмнително поведение - при извършената проверка е установено, че това са : 24 годишния Г.К. и брат му - Ж.К., 22 годишен / криминално проявен/, и двамата от Сливен. При извършения личен обиск на Ж.К. е открита част от саморъчно направена цигара и патрон от бял метал със съчма. При претърсване на автомобила е намерена найлонова торбичка, съдържаща изсушена зелена тревна маса, реагирала при направения полеви тест на марихуана. Точното количество на намереното наркотично вещество е в процес на уточняване. Младежите са задържани за срок от едно денонощие във Второ Районно управление на МВР Бургас. По случая е образувано досъдебно производство.

      На 02.12.т.г. по сигнал служители от Районно управление на МВР Карнобат и служители на Бургаската митница са извършили проверка в търговски обект - магазин за пакетирани стоки, разположен на карнобатската улица «Стара планина» №88, където е установено наличието на цигарени изделия без бандерол - 73 кутии и цигари. Открити са и 90 кутии с изтекъл срок на валидност на бандерола, както и твърд алкохол, без бандерол - 40 литра и 5 литра спирт. За случая са съставени три акта за митническо нарушение.

      На 02.12.т.г. служители от Пето Районно управление на МВР Бургас са установили извършителят на кражба на навигационна система на стойност 1 200 лв. от частен автомобил «Опел астра», паркиран в к-с «Зорница» - това е : 25 год. К.Б. от Бургас. Вещта - предмет на престъплението е иззета, а младежа е задържан за срок от 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление на МВР Бургас.




Ключови думи: сигнал, незаконно производство,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |