В новините
 
05.12.2009 10:52   Новината е видяна 5808 пъти
2 200 порции рибена чорба за Никулден в Бургас
  2 200 порции рибена чорба е подготвила Община Бургас като подарък за жителите и гостите на града по повод неговия празник – Никулден. Тя е приготвена по стара автентична рецепта на бургаските рибари от Ченгене скеле. За традиционната празнична чорба са използвани общо 330 кг. риба от 9 различни вида.

     Тя  ще бъде раздавана от 11.00 часа на 6 декември /неделя/ на два пункта, разположени на Часовника до сградата на Община Бургас и до Казиното в Морската градина. За удобство на гражданите двете шатри ще бъдат обзаведени със столове и маси, а всеки, вкусил от чорбата ще получи за спомен оригиналната рецепта.

     Два дена преди същинския празник, част от рибената гозба ще бъде раздадена на социалните домове в града. 650 порции от нея ще бъдат дарени на 4 декември /петък/ на Дом за стари хора „Цвета и Анка Върбанови”, Защитено жилище за лица с умерена и лека степен на изостаналост, Защитено жилище за лица в риск и на потребителите на общинската услуга Домашен социален патронаж. Микробусите, които ще разнесат чорбата до социалните звена ще трънат от адреса на общинския Домашен патронаж на ул. „Иван Богоров” № 20 в 9.30 часа. Рибена чорба ще бъде раздадена на Никулден и на децата от ДДЛРГ „Ал. Г. Коджакафалията”.

     Рибата, използвана за приготвяне на традиционното и задължително за Никулден ястие, е дарена на Община Бургас от „Черноморски риболов” /200 кг./, Ловно – рибарското дружество /70 кг./ и от Изпълнителната агенция по „Рибарство и аквакултури” – Бургас /60 кг./, която по време на вечерна акция преди седмица конфискува половин тон риба, уловена от бракониери. Хлябът, който ще бъде раздаван заедно с рибената чорба, също е дарение по повод празника на Свети Николай Чудотворец от Регионалния съюз на хлебопроизводителите и сладкарите в Бургас. 




Ключови думи: рибена чорба, Община Бургас, никулден,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |