В новините
 
06.12.2009 20:22   Новината е видяна 4967 пъти
Големият български актьор Георги Калоянчев е тазгодишният носител на наградата „Бург на годината”

Големият български актьор Георги Калоянчев е тазгодишният носител на наградата „Бург на годината”. Той се върна в родния Бургас по покана на кмета Димитър Николов, за да участва в запалването на празничното осветление на града. Калата беше и сред посрещачите на частицата от Светия кръст, дарена на храма „Св. Св. Кирил и Методий”. Реликвата донесоха премиерът на Република България Бойко Борисов и министърът на българите в чужбина Божидар Димитров. Най-голямата бургаска църква получи и част от мощите на Св. Андрей Първозвани.

Освен Калоянчев, Бойко Борисов и Божидар Димитров, гости на Бургас за Никулден бяха спортният министър Свилен Нейков, зам.-министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, много бургаски депутати, председателят на БАН Никола Съботинов и рок звездата Джон Лоутън. Последните двама станаха почетни граждани на Бургас, заедно с о.з. Христо Харалампиев Христов, баскетболния спец Петко Маринов, писателя Любен Желязков Петков, проф. д.х.н. Ованес Гаро Мекенян, Сливенски митрополит Иоаникий и титулованият борец Янчо Павлов Пейков.

Като част от празничната програма за Никулден кметът Николов освети обредна трапеза, подредена в Етнографския музей, и ритуално разчупи прясна погача.

Хиляди бургазлии се включиха в литийното шествие по главните улици на града, завършило с хвърляне на цветя в морето, в памет на загиналите моряци.




Ключови думи: Бургас, Георги калоянчев, бург на годината,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |