В новините
 
08.12.2009 07:49   Новината е видяна 3873 пъти
Седем компании с награди за инвеститор на годината
2,5-3 млрд. евро инвестиции за 2009 г. Това прогнозира вчера шефът на Българската агенция за инвестиции Стоян Сталев. За сравнение през м.г. те бяха 7 млрд. евро.
Седем компании бяха отличени с приза “Инвеститор на 2009 г.” Номер 1 в преработващата промишленост е проектът на “Елаците мед” АД за модернизация на рудния комплекс и корпуса за едро трошене, в който са вложени 86 млн. лв. Важна за икономиката на страната е и инвестицията на “Техногипс” ЕАД. Дружеството изгради завод за гипсокартонени плоскости и сухи гипсови смеси край Раднево за 95 млн. лева. В сектор “Преработваща промишленост” е отличена фирма “Иксетик Пловдив” за инвестицията й в завод за хидравлична техника в Индустриалната зона “ Раковски”. Размерът на вложението е 34 млн. лева, а разкритите работни места са около 60.
В енергийния сектор отличени са две фирми - “Енел Марица-изток 3” АД за проект в размер на 700 млн. евро и “Ей И Ес Гео Енерджи”, която инвестира в изграждането на ветроенергиен парк на стойност 528 млн. лв. Проектът включва инсталирането и експлоатацията на 52 ветрогенератора в община Каварна. С приза за инвеститор на годината се закичиха още две компании - “Ролпласт” и “АББ Аутомейшън” ЕООД. АББ изгради “на зелено” завод за електроапаратура 30 млн. лева.






Ключови думи: евро, инвестиции, компании, завод, сектор,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |