В новините
 
10.12.2009 06:49   Новината е видяна 6325 пъти
Отборът на Памбос Агапиу сред основните претенденти за Световното по салса в Маями

За  шеста поредна година BG Salsa Fiesta Team организира традиционен Коледен Салса Бал, който ще се проведе на 12 декември в зала Универсиада и Парти център 4км. В рамките на събитието ще бъде представен новия спектакъл на холандския хореограф Ерик Лалта - „Нощта на гладиаторите”. Танцовото шоу ще пресъздаде атмосферата на древноримските арени, където са се състояли гладиаторските битки. Лалта е най-популярното име в салса средите, когато става дума за танцови пърформънси. Автор е на спектакъла „Mambo Night”, показан по време на Петия БГ Салса Фестивал през май. Освен това Ерик беше основен консултант за хореографиите на всички отбори в танцовото шоу VIP Dance. Сред танцьорите, пресъздаващи неповторими движения на гладиаторската арена, ще бъдат българските звезди Раул Торес, Ани Дончева, Костадин Костадинов-Коста и други. Световните шампиони по танци Били Фахардо и Кейти Марлоу ще бъдат специални гости по време на гладиаторските битки на бала. Те са и главни съдии на Световното първенство по салса, което ежегодно се провежда в САЩ. 

Основен акцент на Коледния Салса Бал ще бъде финалът на „Купа България - национално състезание по салса”, чийто основен инициатор е BG Salsa Fiesta Team. Идеята на надпреварата е да определи коя двойка или отбор може най-добре да пресъздаде смисъла на салса музиката и танца, без значение какви фигури и движения се изпълняват. Първите пет двойки и отбора, събрали най-много точки от провелите се през годината салса турнири, ще се срещнат в директен сблъсък по време на Коледния бал. Шампионите на България за двойки и отбори в салса танците за 2009 г. ще имат шанса да се състезават за голямата награда в на Световното първенство по салса в Маями, САЩ, в края на декември. Призьорите на първите три места в двете категории ще разпределят помежду си награден фонд от 20 000 лева. Едни от основните претенденти за първото място в „Купа България” са танцьорите от „Памбос Денсинг Цнтър”. В събота чаровният кипърец Памбос Агапиу ще бъде раздвоен между два финала - този на салса състезанието, както на телевизионното танцовото шоу, в което журира.

След  финала на „Купа България” страстна салса фиеста ще разгорещи почитателите на латино музиката в Парти център 4KM с DJ Alex, DJ Dian, DJ Dobcho, DJ Tazz & DJ Loco, DJ Willy и DJ Cisco.




Ключови думи: Салса, Парти,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |