В новините
 
23.12.2009 07:24   Новината е видяна 4465 пъти
Трева за световно на кампуса „Гнездо на акули”

Чудеса от трудов героизъм  се случват на кампуса „Гнездо  на акули”, който заема 32 дка  до летището в Сарафово. Въпреки  минусовите температури работата  по изграждането на новата  спортна база на ПСФК „Черноморец-Бургас” не спира. Днес, когато термометърът беше паднал с цели 7 градуса под нулата, а североизточният вятър режеше като леден бръснач, бригадите продължаваха да напредват по строежа на административната сграда. Основите бяха излети още през ноември, а вече е вдигнат първият етаж. Сега се подготвя следващото ниво. Почивни дни няма, бетон се излива дори в събота и неделя. Само по Коледа и Нова година дейността ще спре за кратко.

        На „Гнездо на акули” още  преди два месеца бяха  готови  бетоновите клетки за резервоарите с вода за поливната система. Оформена е и рампата под наклон, на която ще се тича за издръжливост.

         Бързо напредва работата и  по трите терена. Първият вече  е покрит с естествена трева  от Монтана. Пръв в началото  на декември го изпробва изпълнителният директор Фреди Бобич, а после една тренировка направиха най-малките възпитаници на футболната академия на „Черноморец-Бургас”, родени през 2001 г.

         За полагане на тревно покритие  чака вторият терен. За него  ще бъдат доставени чимове трева на рула, „произведени” в Гърция по най-модерната технология в бранша. Интересното е, че пратки от същата трева ще пътуват към терените в ЮАР, където през лятото ще се играят мачовете от световното първенство по футбол. Затова от „Черноморец-Бургас” бързат да внесат чимовете до края на годината, защото напролет с предимство ще се ползват поръчките за Мондиал-2010.

         На третия терен на кампуса от днес започна полагането на асфалтовото покритие. Там ще бъде преместена изкуствената трева от стадион „Лазур”. Само рязкото застудяване и падналият сняг отложиха офанзивата по „рокадата”, която трябваше да стартира в началото на тази седмица.

         „Правим всичко възможно, за да може „Гнездо на акули” да отвори врати за тренировки през месец март. Така проектът ще бъде реализиран рекордно бързо, след като направихме първа копка на 14 юли”, заяви проект-мениджъра на кампуса Георги Мицов.  
Ключови думи: кампус, Черноморец-Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |