В новините
 
05.01.2010 14:27   Новината е видяна 5019 пъти
Приключи първият етап от демонтажа на изкуствения терен на стадион „Лазур”

  Изкуственото покритие на стадион „Лазур”, на което „Черноморец – Бургас” играеше мачовете си от 2008 година, бе демонтирано и навито на над 400 рула, които се извозват с камиони към кампуса „Гнездо на акули” край Сарафово. Изкуствената трева ще бъде положена на един от трите терена там, а другите два ще бъдат с естествен зелен килим. 

         След рулата от стадион „Лазур”,  до новата база на „акулите” ще бъдат превозени и плоскостите на антишоковото покритие, които също ще се поставят на новата база край Сарафово. После ще започне да се подготвя основата, за да се положат новите дренажна и напоителна системи, които ще бъдат напълно компютризирани. 

         С подмяната на тревата се е заела фирма „Онтарио спорт” на Христо Тодоров. Фирмата се радва от години на ползотворно партньорство с „Черноморец - Бургас”.

         „На собствена плантация сме  създали изключително висококачествен  сорт естествено тревно покритие, което ще бъде положено на „Лазур” до края на февруари”, посочи Христо Тодоров. Той даде уверения, че новата трева няма равна на себе си в Европа по отношение на външен вид, динамика, устойчивост на многократна деформация и висока трайност при климатичните условия на Бургас. Според шефа на „Онтарио спорт” фирмата ще си свърши работата с такива бързи темпове, че да може „Черноморец” да играе още първото си домакинство от „А” група в средата на март на новото покритие.

         „Ще докажем, че нямаме конкуренция  у нас в сферата на изграждането на футболните терени, а по отношение на технологията и науката не отстъпваме на никоя европейска фирма. Това се видя и при демонтажа на изкуствения терен, който беше определен от ФИФА и лично от президента Сеп Блатер като едно от петте най-класни изпълнения на подобни проекти в света”, заяви още Христо Тодоров.
 




Ключови думи: стадион, Лазур, Черноморец, Сарафово, покритие, спорт, Христо Тодоров,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |