В новините
 
07.01.2010 20:20   Новината е видяна 5523 пъти
Бившият шеф на „Бургасинвест” предаден на икономическа полиция

Новият управител на дружество „Бургасинвест” Атанас Щерев предаде днес в Икономическа полиция документи срещу предшественика си Димитър Коточев.
Касае се за умишлено укриване на цялата документация, свързана с  узаконяване ремонта на печално известния бл. 81 в к-с „Лазур”, наричан „падащия блок”.
Преди години сградата е била антисеизмично укрепена със средства на Община Бургас, а инвеститорският контрол се е осъществявал от  „Бургасинвест”. Дружеството тогава е било ръководено от управителя Димитър Коточев.
Заради укриването на документите, след извършените ремонтни дейности по жилищния блок не са могли да бъдат финализирани строителните документи и сградата е без съответните актове.
Папките са открити от новия управител Атанас Щерев, който днес ги предаде в икономическа полиция.
Срещу Коточев е образувано досъдебно производство с постановление на прокуратурата за извършено престъпление по чл. 219, ал. 4 от Наказателния кодекс по същия казус след подаден сигнал от Обществения посредник на Бургас Таньо Атанасов.
Отстраняването на Коточев стана факт преди няколко месеца след двегодишно разтакаване и много усилия на новата общинска администрация.
По същата схема Димитър Коточев е саботирал финансирането, завършването или узаконяването на редица други инфраструктурни проекти на Общината. Към днешна дата местната власт в Бургас полага усилия да съхрани дружество „Бургасинвест” и да придобие 100 % собственост върху него. Подготвя се оздравителна програма и се актуализират лицензите му за различни видове дейност.






Ключови думи: Бургасинвест, Димитър Коточев, Коточев, Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |