В новините
 
09.01.2010 16:26   Новината е видяна 5939 пъти
„Черноморец - Бургас” започна зимната си подготовка

„Черноморец - Бургас” започна подготовката си за новия сезон. Помощник - треньорите Илия Груев и Йончо Арсов изведоха на първо занимание за 2010 г. 21 футболисти. Мениджърът Красимир Балъков отсъстваше поради ангажимента си към международен семинар в София, където е поканен като един от водещите лектори.

     „Акулите” започнаха с бегова работа на стадион  „Черноморец”, тъй като на „Лазур”  е в ход подмяна на изкуствения  терен с естествен. Заради претърпени леки лекарски намеси по време на зимната пауза в първите два-три дни от подготовката на облекчен режим ще се готвят португалецът Марсио Нуно и Мартин Тошев. В отбора се завърна нападателят Георги Божилов, който през първия полусезон беше преостъпен на „Локомотив” /Пд/.

     От  есенния състав липсваха трима - Светлин Симеонов, Шенер Ремзи, а изпълнителният директор Фреди Бобич преговаря за трансфер на сърбина Александър Стоймирович в германски клуб.

     „Краси  Балъков ви праща специални поздрави и се извинява, че не може да говори пред вас на първата тренировка. Предстои той да даде специална пресконференция, на която ще говори по-обстойно за трансферната политика и конкретно за новите попълнения в отбора.”, обърна се помощник-треньорът Илия Груев към журналистите, чийто интерес беше насочен най-вече към това дали привличането на бразилеца Даксон от „Локомотив” /Пд/ е сигурно.

     Груев похвали футболистите, че са се върнали  в отлично кондиционно състояние  след празниците. „Всеки явно съвестно си е изпълнявал задълженията по раздадените индивидуални програми, след като не само нямаме футболисти, които са качили килограми, а напротив – момчетата са запазили теглото си, а някои дори са го и свалили, както показа безпристрастният кантар”, констатира асистентът на Балъков.
 
 
 

       Асистент - треньорът Йончо Арсов разкри подробности около зимната подготовка, която включва три лагера. Първият започва още от утре на Пампорово и ще продължи до 15 януари. На високопланинската база ще се работи за натрупване на физическа сила и аеробен капацитет. Липсата на достатъчно сняг е осуетила намеренията на треньорския щаб да подложи играчите на натоварвания със ски - бягане и зимни спортове, които ще бъдат заместени с други специфични упражнения.

     

     От 16 до 29 януари четвъртите в есенното класиране на „А” група ще тренират в Поморие, а от 30 януари до 14 февруари – в турския курорт Анталия, където имат уговорени 4 контроли със силни противници /австрийските „Рапид” от Виена и „Вакер Тирол” от Инсбрук, румънския „Динамо” от Букурещ и швейцарския „Винтертур”/. 

     Първата проверка на тима през новата година ще бъде на 18 януари в Поморие срещу третодивизионния „Созопол”, а последната – на 20 февруари в София срещу „Славия”. 




Ключови думи: Илия Груев, Йончо Арсов, Балъков, Локомотив,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |