В новините
 
19.01.2010 06:51   Новината е видяна 5384 пъти
ГИНКА ЧАВДАРОВА, ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА НСОРБ, ПРЕД PRO.BG: НСОРБ ЩЕ СЕ БОРИ ЗА ЗАПАЗВАНЕТО НА БОЛНИЦИТЕ, КОИТО МЗ ОБЯВИ ЗА ЗАКРИВАНЕ
Националното сдружение на общините в Република България ще се бори за запазването на болниците, които здравното министерство обяви за закриване. Това заяви пред НОВИНИТЕ на PRO.BG изпълнителният директор на сдружението Гинка Чавдарова. Според нея един от основните проблеми ще бъде къде точно ще се лекуват болните от съответните общини и как ще бъдат използвани  здравните центрове. Не на последно място голям проблем е инфраструктурата в страната, подчерта Гинка Чавдарова. „По пътищата ни е опасно за здравите хора, какво остава за болните?”, попита изпълнителният директор на НСОРБ.
    По повод варианта общините да поемат разноските на болниците по места, Гинка Чавдарова беше категорична, че това няма как да се случи, защото нито е разписано в закон, нито общинските бюджети могат да си позволят такъв тип разход.
    За новия модел на местното финансиране от НСОБР смятат, че част от данъците трябва да остават в дадения град, но каква да е частта, която остава – зависи от разговорите на Сдружението с правителството. „Като начало може да остават една трета от средствата, а след това – защо не и половината,” подчерта Гинка Чавдарова. Освен това тя допълни, че общините през тази година са малко по-добре подготвени в сравнение с миналата година.






Ключови думи: общини, Гинка Чавдарова,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |