В новините
 
31.01.2010 11:42   Новината е видяна 5049 пъти
Международен канал за трафик на хероин, преминаващ от Турция през България за страните от Европейския съюз, бе разбит от служители на ГДБОП
В резултат на съвместната работа с партньорските служби, на действията на служителите от ГДБОП, колегите им от ОДМВР Бургас и Разград и под наблюдението на Окръжна прокуратура - Бургас, е разбит международен канал за трафик на хероин, преминаващ от Република Турция през България за страните от Европейския съюз. Установено е, че организатор на канала е Р.Й. от Кюстендил, а негови помощници - М.Ш. от с. Владимирово и Ю.И. от с. Подайва, Разградско. В схемата били включени Н.Н. от Каолиново и Я.Р. от Пазарджик, чиято задача била да пренесят контрабандно наркотици през българската граница.

      Работата по разплитането на случая започва в началото на октомври м.г., когато на влизане в страната през ГКПП - Малко Търново спецполицаите от ОДМВР-Бургас задържат българския гражданин Н.Н. с 28 кг хероин. На 16 октомври на ГКПП -Калотина е засечен неговият «колега» Я.Р. при опит да напусне страната. Под предната седалка в колата му са открити други 28 кг хероин, разпределени в 54 пакета.

      Спецполицаите установяват данни за съпричастност на задържаните към дейността на организирана престъпна група за незаконен трафик на наркотици към страни от Европейския съюз. В резултата на съвместните действия на българските и испанските власти на 6 ноември м.г., в момент на сключване на наркосделка за 15 кг хероин в испанския град Бургос, е задържан организаторът на международния канал Р.Й. заедно с трима българи и португалец. Р.Й. е настанен в испанския следствен арест и към него е повдигнато задочно обвинение за наркотрафик в големи размери.

      В хода на операцията са установени помощниците на тартора на групата М.Ш. и Ю.И. Така на 27 януари Ю.И. е задържан в дома му в родното му село и доведен в Бургас, където му е наложена мярка за неотклонение «задържане под стража» за 72 часа. В късния следобед на днешния ден предстои заседание по искането на Бургаска окръжна прокуратура за вземане на постоянна мярка «задържане под стража». В хода на разследването е установено, че неговият авер М.Ш. към момента е в чужбина, предприета е процедура по искане на европейска заповед за ареста му. Спрямо него ще бъде повдигнато задочно обвинение за наркотрафик в големи размери.

      Проведени са претърсвания и изземания от домовете, квартирите и автомобилите, ползвани от двамата, при които са събрани допълнителни доказателства, уличаващи ги в престъпление по чл. 242 ал. 4 от НК / наркотрафик в големи размери/. 
 




Ключови думи: прокуратура, Бургас, трафик, хероин,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |