В новините
 
30.01.2010 11:43   Новината е видяна 7044 пъти
ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - БУРГАС
І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

      Във връзка с извършени множество кражби на извънбордови двигатели на територията на Районно управление на МВР - Приморско със съдействието на служители от Районно управление на МВР - Царево са задържани : 20 год. И.Б., 21 год. С.Д. и 20 год. Я.С. Констатирано е, че същите са извършители на следните кражби :

      - кражба на извънбордов двигател от лодка, спряна на пристана в Китен, осъществена на 03.09.м.г.

      - кражба на извънбордов двигател от лодка, спряна на пристана в Китен, осъществена на 02.11.м.г.

      - кражба на извънбордов двигател от лодка, спряна на пристана на р. Дяволска, осъществена на 03.11.м.г.

      - кражба на извънбордов двигател от лодка, спряна на пристана в Приморско, осъществена на 09.11.м.г.

      - кражба на извънбордов двигател от лодка, спряна на пристана в Приморско, осъществена на 09.11.м.г.

      Работата по установяване и документиране на цялостната престъпна дейност на лицата продължава от служители на Районно управление на МВР - Приморско.

         

ІІ. ХАРАКТЕРНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

      На 28.01.т.г. в 13.15 ч. в Първо Районно управление на МВР - Бургас е получено съобщение за кражба, осъществена от учебни работилници на професионална техническа гимназия, разположени в Южната промишлена зона в кв. «Победа». Констартирано е, че за времето от 25.01.т.г. до 28.01.т.г., чрез срязване на метална решетка на прозорец и последващо срязване с оксижен в областта на бравата на входната метална врата, е проникнато в учебните работилници, откъдето са откраднати : два заваръчни апарата заедно с бутилките, една кислородна бутилка, една бутилка за газ «пропан-бутан», медни намотки от друг заваръчен апарат, ел. кабели и други инструменти. Стойността на откраднатите вещи е в процес на уточняване. По случая е образувано досъдебно производство.

      На 28.01.т.г., чрез отключване с подбран или подправен ключ на чекмедже на бюро, намиращо се в производителна кооперация «Септември» - Средец, е извършена кражба на сумата от 1 286 лв. в различни банкноти. Работата по случая продължава от служители на Районно управление на МВР - Средец.

           За времето от 25.01.т.г. до 28.01.т.г., чрез изкъртване на крило на PVC дограма е проникнато в клуб на БСП, намиращ се на партера в бл. 49 в бургаския комплекс “Славейков», откъдето е извършена кражба на настолен компютър и уеб камера / всичко на стойност около 500 лв./. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление на МВР - Бургас.

      На 27.01.т.г. в 16.00 ч. в Четвърто Районно управление на МВР - Бургас е получено съобщение за задържан мъж, проникнал в училище ,,Христо Ботев,, в с. Маринка - консаттирано е, че задържаният е 42 годишния С.К. от същото село, който чрез взломяване стъклото на прозорец на първия етаж и срязване халките на катинара на врата, водеща към столовата, е проникнал в училищната сграда, като е подготвил за изнасяне кухненски принадлежности. Работата по случая продължава от служители на Четвърто Районно управление на МВР - Бургас.




Ключови думи: ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, кражби, кражба,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |