В новините
 
01.02.2010 06:11   Новината е видяна 7137 пъти
Готови са новите правила за прием в детските градини
Новите правила за прием в детските заведения на територията на община Бургас са изготвени и утвърдени от кмета Димитър Николов. До края на месец януари те ще бъдат публикувани в сайта www.burgas.bg /раздел „Образование”/, заедно с информация за броя на свободните места.
Приемът на деца в яслени групи започна от 1.01.2010 г. и приключва на 30.04.2010 г., а приемът на деца - І-ва възрастова група в детски градини започва от 1.04.2010 г. и приключва на 30.04.2010 г.
Родителите могат да подават документи в повече от едно детско заведение. С предимство се ползват деца-сираци и полусираци, трето и следващо дете в многодетно семейство и деца-близнаци, друго дете в семейството, което посещава същото детско заведение и деца на родители с постоянен или настоящ адрес към съответната териториална дирекция по техен входящ номер.
Списъкът с приетите деца ще бъде обявен на 28.05.2010 г. в сайта на общината и изнесен на видно място в съответното детско заведение.
Децата ще бъдат приети само на едно място, като всяко заявление в различни детски заведения се приема като равностойно!
В едноседмичен срок след публикуването на списъците с приетите деца родителите писмено декларират кое е избраното от тях заведение.
При липса на свободни места служителите от дирекция „Образование и демографски въпроси” предлагат на родителите място в друго детско заведение при съществуваща възможност за прием.
Деца, непостъпили в детското заведение до 10.09.2010 г., отпадат от списъчния му състав и мястото им се заема от следващото класирано дете.
Миналата година Община Бургас построи и откри една нова детска градина, а през настоящата пред завършване са още три. В новия бюджет са заложени средства за пета нова детска градина.






Ключови думи: детски градини, детска градина, заведения, Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |