В новините
 
03.02.2010 06:38   Новината е видяна 6207 пъти
Спектакъл разказва за Освобождението на Бургас
С музикално-поетичен спектакъл ще започнат честванията по повод 132 – та годишнина от Освобождението на Бургас, съобщиха от пресцентъра на общината. Документалната композиция "Пътят към Свободата" ще разкрие подробности около паметната за бургазлии дата – 6 февруари 1878 г. Събитието ще се проведе на 5 февруари от 18.00 часа в обновената зала на Младежкия културен център.

Двама актьори, превъплътени в образите на руски воин и български младеж ще пресъздадат драматичните дни от края на януари и началото на февруари 1878 г. Руският воин-освободител ще проследи пътя на 11-ти сборен армейски корпус при преминаването на Балкана, освобождаването на Карнобат, образуването на летящия отряд на ген. Лермонтов и пристигането в Бургас. Българският младеж ще сподели вълнуващите мигове от посрещането на освободителите, тържествения молебен и създаването на първата Бургаска Община.

Тържеството, организирано от Община Бургас, ще продължи с четене на стихове и есета от бургаски ученици, посветени на темата за свободата и изпълнения на смесен хор "Бургас", и фолклорните ансамбли "Емона" и "Радост" при Младежки културен център.

Събитията по повод 132 години от освобождението на града ще продължат на 6 февруари /събота/ от 10.30 часа с поднасяне цветя на паметната плоча на А. М. Лермонтов /ул. "Лермонтов" 15.

Веднага след това от 11.00 часа пред Руския паметник  ще бъде отслужена заупокойна молитва от бургаското православно духовенство и ще се проведе тържествен ритуал по поднасяне на венци и цветя




Ключови думи: Бургас, Лермонтов,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |