В новините
 
15.03.2010 06:18   Новината е видяна 4324 пъти
Презентираха проекта „Набуко” пред държавни и местни власти в Област Бургас
Със съдействието на областния управител Константин Гребенаров се проведе работна среща,  по време на която Химкомплект-инженеринг” АД, гр. София – изпълнител на „Проект за изграждане на газопровод „Набуко” на територията на Република България презентира проекта пред заинтересованите страни. Сред тях са кметовете на общините Средец и Сунгурларе, през чиито землища ще преминава газопроводът. От Областна администрация Бургас в срещата взеха участие Константин Гребенаров и заместничката му Златина Дукова, служители от администрацията, също така представители на ВИК, EVN, Общинска поземлена комисия гр. Сунгурларе и гр. Средец, „Напоителни системи” ЕАД, както и директорите на РИОСВ, РУГ - Бургас, Областно пътно управление, Противопожарна служба и Областна дирекция „Земеделие”.

      Да  презентират проекта от страна на Химкомплект-инженеринг” АД, гр. София присъстваха инж. Крикор Топакбашиян – директор „Маркетинг и Търговска дейност”, Миролюб Лозанов – еколог и представители на консултантска фирма ГеоМарин Център ООД, осъществяващаконсултантските и експертни дейности в областта на опазване и възстановяване на околната среда.

От представянето, която направи инж. Крикор Топакбашиян стана ясно, че се очаква до 2015г. да бъде завършен и пуснат в експлоатация  газопроводът „Набуко”. Трасето на територията на Република България ще бъде с дължина 412 км., предвижда се да премине през девет /9/ области, двадесет и четири общини /24/ и сто /100/ селища. Газопроводът ще навлезе на територията на България от територията на Турция при с. Странджа, ще пресече Стара планина и ще излезе при гр. Оряхово на р. Дунав. От фирмата изпълнител на проекта разясниха, че работата на газопровод „Набуко” ще е в пълно съответствие с изискванията за безопасна експлоатация на цялата газопреносна мрежа на страната, в това число контролираното изпускане на газ и ремонтните работи по него, преносната мрежа ще бъде разделена на участъци чрез спирателни кранови възли, разстоянието между, които ще бъде от 20 до 25 км.

      В заключение Константин Гребенаров оцени днешната среща, която е част от инициативите на правителството за прозрачност на енергийните проекти, като изключително ползотворна.





Ключови думи: Константин Гребенаров, Химкомплект-инженеринг, Набуко, Крикор Топакбашиян,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |