В новините
 
23.03.2010 05:34   Новината е видяна 3931 пъти
Бургаски ученици изработиха екобюлетин по повод Световният ден на водата

Ученици от бургаските училища СОУ „Константин Преславски” и ОУ „Васил Априлов” изготвиха общ екобюлетин по повод Световният ден на водата – 22 март. Изработката му е част от дейностите по направление „Защитени зони и територии” на проекта „Училището в моя роден град Бургас – любимо и незабравимо”.

     Идеята  на бюлетина е да предостави информация за значимостта на водата и затова, че тя трябва да бъде пазена чиста и пестена, по един достъпен и увлекателен начин. Екобюлетинът ще се разпространява в училищата.

      Следващита дейност, която предстои на клубовете по екология към проекта, е  изработване на подобен бюлетин за Световният ден на Земята – 22 април.

      Останалите  около 400 ученици, които се включиха в създаването и развитието на общо 12-те клуба по екология по проекта  за извънкласни занимания, са разпределени поравно между другите 3 направления – „Опазване на въздуха и природните ресурси”, „Биоразнообразие в моя роден край” и „Черно море”.

     Идеята  на проекта е да открива и стимулира  талантливите бургаски малчугани и  да развива интересите им в различни направления.

     Стойността  на проекта е над 300 000 лв., а средствата са отпуснати от Европейския Социален Фонд на ЕС и Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.




Ключови думи: Световен ден на водата, Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |