В новините
 
20.03.2010 06:15   Новината е видяна 4197 пъти
Кметът защити пред съда позицията за изграждане на болница в „Меден рудник”
 Кметът на Бургас Димитър Николов защити днес в съда необходимостта от изграждане на болница в к-с „Меден рудник”. Това стана по време на първото заседание по делото за строителство на новата болница в Административен съд – Бургас.

     След  като съдът даде ход на делото кметът Николов обяви, че има силен обществен интерес от жителите на комплекса за изграждане на болницата. „До момента има събрани над 6000 подписа в подкрепа на проекта и още стотици жалби, които получавам всеки ден заради забавяне на линейките поради отдалечеността на спешния център и липсата на качествено здравеопазване.”, заяви Димитър Николов. адоначалникът допълни, че всички законови процедури са спазени, което прави жалбата неоснователна.

     На  делото присъстваха още заместник  – кметът по здравеопазване д-р Лорис  Мануелян, директорът на ТД „Възраждане” Магдалена Манолова,  директорът на дирекция „Здравеопазване и превенции” д-р Ивайло Димитров и началникът на отдел „Социални дейности”  в Община Бургас Мая Казанджиева.

     В жалбата срещу строителството на болница в „Меден рудник” се твърди, че проектът за изграждането на МБАЛ и поликлиника в най-големия бургаски комплекс е трябвало задължително да бъде подложен на обществено обсъждане и че парцелът не е предвиден за строителство на болница. Твърди се още, че липсват нотариално заверено съгласие на собствениците на трите жилищни блока, както и че изменението е трябвало да се приеме с решение на Общински съвет – Бургас.

     Въпреки че няма изрично изискване на закона, Община Бургас извърши публично обсъждане  и представяне на проекта в началото на септември миналата година, а изменението на парцела, предвиден за строителство на лечебното заведение, отреден за поликлиника се променя за изграждане на болница. Нотариално съгласие от собствениците също не е необходимо, защото условието се отнася за жителите на три и повече квартали, а не както е в случая само за к-с „Меден рудник”. Достатъчно е изменението да бъде одобрено само със становището на кмета, а не с решение на Общинския съвет.

     Изграждането  на Многопрофилна болница с медицински център трябваше да започне в края на месец октомври, но заради входирано  възражение от двама жители на бл. 423 в „Меден рудник”, Община Бургас не може да издаде строително разрешение, докато съдът не се произнесе по казуса. 




Ключови думи: Бургас, Димитър Николов, Меден рудник, Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |