В новините
 
07.05.2010 13:45   Новината е видяна 5475 пъти
ПРОЛЕТ 2010 с изненади за изложители и посетители
Международният пролетен панаир ще изненада и изложителите, и посетитeлите със своите нови инициативи. Най-авторитетното изложение на леката и хранителна индустрия в Югоизточна Европа ще се проведе от 11 до 16 май 2010 г. в Международен панаир Пловдив.

Той посреща своята 30-та годишнина с нов формат - „Бизнесът среща бизнеса“. Промяната е подсказана от фирмите участници, за да се акцентира върху по-активните бизнес контакти, а не толкова върху крайните клиенти. Това беше оценено като много подходящ ход от Борда на директорите на ЦЕНТРЕКС, който заседаваше в Пловдив на 30 април. Негови представители заявиха, че стъпката  е  изключително полезна за бизнеса, защото такава е световната тенденция в панаирната индустрия. Тя дава и повече пазарни шансове във времето на кризата. 

„Пловдивският панаир е сред най-добрите организатори на изложения не само в Европа, но и в света. През последните три години е постигнал огромно развитие“, заяви Бохуслав Залевски, който до скоро беше председател на ЦЕНТРЕКС – организацията, извършваща одити на дейността на панаирите от Централна и Източна Европа и гарантираща за надеждността и прозрачността на данните. 

“Кризата намали с около 30% изложителите на Пролетния панаир, но такъв е спадът и  в други изложбени центрове  в региона”, посочи на пресконференция Райна Георгиева, завеждащ сектор „Маркетинг“. „Намалелият брой на участниците показва, че  икономиката  още не е излязла от кризата. Освен това, неаргументираните нападки към панаира от страна на основен акционер като държавата разколебава бизнеса и вреди на работата на дружеството“, подчерта изпълнителният директор Богомил Бонев.

Фирми и експонати от 23 държави ще се представят на 10-те изложби на ПРОЛЕТ 2010. Ще бъдат показани изделия, машини и технологии от областта на спорта и свободното време, хранителни стоки, строителни материали, мебели, облекло, козметика и парфюмерия, обзавеждане за хотели, ресторанти и заведения. Ще се проведат Изложбата на общините, Зоната за бизнес консултации „Бизнес консултинг“ и Националното изложение на стоки и услуги от предприятия на хора с увреждания, Салонът на изкуствата „Импресия“ и Международният конкурс за панаирен плакат.

За първи път се организират Дни на кафето, където бармани  и специалисти по приготвяне на напитки от кафе ще демонстрират своите умения,  а посетителите ще могат да дегустират. На тях е поверено и журирането в първия конкурс „Изборът на потребителите“, на който ще се конкурират хранителни продукти. Атрактивно ще бъде и вече традиционното състезание за Националната кулинарна купа, което ще излъчи най-добрите готвач, сладкар и отбор на годината.

Интересна и за изложителите, и за посетителите специалисти ще бъде международната конференция  за общата селскостопанска политика на Европейския съюз след 2013 г., чийто организатор е Европейският икономически и социален комитет. В съпътстващата програма са включени още множество презентации и делови срещи.

Новост е и форумът за недвижими имоти, който ще се проведе в Зоната за бизнес консултации „Бизнес консултинг“. На него ще се обсъждат пазара на имоти, тяхното управление, енергийната ефективност на домовете и ипотечното кредитиране.

Седемте палати и откритите изложбени площи около тях, на които ще бъдат разположени експонатите от ПРОЛЕТ 2010, ще бъдат отворени за посетители от 9 до 18 ч, а в последния ден – до 14 ч. Входните билети са с цена 3 лева, а за инвалиди, пенсионери и ученици – по 2 лева.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |