В новините
 
13.05.2010 06:50   Новината е видяна 6108 пъти
Откриват Плувен комплекс „Флора” в Деня на българския спорт
В Деня на българския спорт /17 май/ кметът Димитър Николов ще открие новия Плувен комплекс „Флора”, изграден със средства на Община Бургас. Събитието ще уважи с присъствието си лично спортният министър Свилен Нейков. Поканени са още Таня Богомилова  генерален секретар на Българската федерация по плувни спортове и Андрей Андреев - председател на Българска федерация по водна топка.

По време на откриването, което ще започне в 12.30 часа, за първи път в Бургас ще се проведе демонстрация на един от най-красивите спортове - синхронно плуване. Градът има традиции и световни успехи в спортните танци и художествената гимнастика, но никога досега не е имал школа по синхронно плуване. С предвидената демонстрация Община Бургас иска да покаже, че условия за практикуване на този спорт има, и символично да подаде ръка на онзи, който реши да го развива в града.

В новия плувен комплекс кметът Николов ще даде начало и на демонстративен мач по водна топка. В него ще участват състезатели от отбора на „Черноморец”, с треньори Петър Йонов и Светозар Владков. За настроението на присъстващите ще се погрижат танцьорите от Танцова школа „Дюн”.

Това не са единствените мероприятия, с които Бургас ще отбележи Деня на българския спорт. С наситената си програма, посветена на 17 май, той дава заявка за титлата Най-спортен град.  

Със съдействието на Община Бургас, Спортен клуб „Бургас” организира любителски турнир по баскетбол, чието първо издание ще се проведе в памет на Бойчо Брънзов. Спортен клуб "Бургас" е обществена организация, която има за цел да помага за развиване на физическата култура у подрастващите, както и да стимулира интереса към различни видове спортни дейности при всички възрасти.

В турнира, посветен на Деня на спорта, ще вземат участие дублиращият отбор на „Черноморец”, аматьорските „Стрийтбаскет” и „Акулите”, както и сборна формация от звезди на бургаския баскетбол. Срещите ще се играят в спортна зала „Бойчо Брънзов” при вход свободен, а победителите ще бъдат наградени от кмета Николов и министър Нейков.

Програма:

16 май

11.00 часа - Черноморец - Стрийтбаскет

13.00 часа - Акулите - Звездите

17.00 часа - среща за определяне на 3-4 място

17 май

18.00 часа - Финал  

На 16 и 17 май Община Бургас организира Пролетен турнир от Тенис верига „Бургас 2010”, посветен на Деня на спорта. Мачовете ще се изиграят в неделя /16 май/ от 08.30 до 19.30 часа на общинската тенис база в парк „Езеро”, до ЦУРК-а. На следващия ден /17 май/ е финалният двубой, който ще започне в 17.00 часа.

Кметът Димитър Николов и министър Нейков ще наградят победителите в 19.00 часа. Община Бургас предоставя 7 корта за провеждането на събитието. Турнирът е мъжки. Ще се играе по двойки. Мачовете

ще бъдат в 2 сета. При равенство ще се играе „дълъг тайбрек” /до 10 точки/.      




Ключови думи: спорт, Димитър Николов, Община Бургас, Черноморец,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |