В новините
 
13.05.2010 06:52   Новината е видяна 6023 пъти
Регата „Черноморец” 2010 ще може да се наблюдава от Мостика с бинокли
Яхт клуб „Черноморец Бургас” кани всички почитатели на ветроходството на Регата „Черноморец”, която ще се проведе в акваторията на Бургаския залив от 14 до 16 май. За втора поредна година организаторите осигуряват бинокли за публиката, която реши да наблюдава състезанието от Мостика.

Ръководството на клуба заяви амбициите си за добро представяне в регатата. Очаква се в нея да участват морски вълци от най-добрите ветроходни школи у нас. Зам.-кметът д-р Лорис Мануелян и началникът на отдел „Спорт” Веселина Деведжиева заявиха твърдата подкрепа на Община Бургас за редовното провеждане на регатата и превръщането й в международно състезание.

Председателят на възстановения миналата година яхт клуб „Черноморец" Димитър Шангов и зам.-председателят Валентин Николов съобщиха още, че през 2010 г. Бургас ще е домакин и на републиканско първенство по кайт сърф. Това е атрактивна дисциплина, която сега влиза като официална в Българската федерация по ветроходство.

„Бургаският залив предоставя идеални условия за развитието на този спорт и тук тепърва ще развиваме силна местна школа”, заяви Живко Факирчев от яхт клуб „Черноморец", която ръководи секция „кайт сърф”.

На пресконференцията за обявяване програмата на Регата „Черноморец” присъстваха още състезателите на едноименния клуб Атанас Кобарелов и Стоян Арнаудов.

Димитър Шангов анонсира още едно добро намерение - на 1 юни в Бургас да се проведе демонстративен урок по ветроходство за деца. „Черноморец” има амбицията да създаде силна детска школа в този спорт и 12 малчугани вече се състезават за клуба. Повече информация за него може да откриете в сайта: 

www.chernomorets-bs.org
 

Програма на Регата „Черноморец”:

14 май

12.00 - 18.00 часа - Пристигане, обмер и заявяване

15 май

08.00 - 10.00 часа - Краен срок за приемане на заявки

10.30 часа - Техническа конференция

11.00 часа - Официално откриване на регатата

12.30 часа - Старт на първа гонка за деня

16 май

11.00 часа - Старт на първа гонка за деня

16.30 часа - Награждаване на победителите и закриване на регатата
 
 






Ключови думи: Регата, Бургас, Шангов, Черноморец,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |