В новините
 
06.08.2010 13:12   Новината е видяна 8192 пъти
ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - БУРГАС
МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ
ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР - БУРГАС
ДИРЕКЦИЯ "ПРЕСЦЕНТЪР И ВРЪЗКИ С ОБЩЕСТВЕНОСТТА"

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН


І. Разкрити престъпления
 
На 05.08.2010 г. около 16.00 ч в оперативната дежурна част на РУ “Полиция” – Камено е получено съобщение, че неизвестно лице е влязло през прозореца в необитаемо жилище на ул. “Г. Кондолов” в града. Изпратеният по сигнала полицейски екип на РУ “Полиция” е открил  46-годишния В.З. от Камено – скрит в гардероба в една от стаите. Щети - в процес на изясняване. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Камено.
 
На 01.08.2010 г. в 21.00 ч в РУ “Полиция” – Приморско е получено съобщение за извършена кражба на мобилен телефон,    лична карта, дебитна карта, дамска чанта и 65.00 лева от магазин за дрехи на ул. “Странджа” в гр. Китен. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия са установени и задържани извършителите на престъплението: 32-годишната М.Г., 29-годишната М.В. и 16-годишно момиче – всички от с. Труд, обл. Пловдив. Същите са привлечени като обвиняеми по образуваното досъдебно производство. Вещите предмет на престъплението са намерени и иззети. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Приморско.

На 05.08.2010 г. в РУ “Полиция” - Несебър е получено съобщение, че в 06.30 ч на същата дата от рецепцията на хотел в курортен комплекс “Слънчев бряг”
 е извършена кражба на 585 евро от оборота на обекта. Незабавно са предприети оперативно-издирвателни мероприятия, при които е установен и задържан извършителя на деянието –  италианския гражданин Ф.М. (22) – гост на хотела.  Парите, предмет на кражбата са намерени и предадени с протокол за доброволно предаване. Ф.М. е задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Несебър.
 
На 03.08.2010 г. около 04.00 ч в оперативната дежурна част на РУ “Полиция” – Приморско е получено съобщение, че от хотел в града е извършена кражба  на пари, два ръчни ни часовника, два парфюма и мобилен телефон, собственост на четири непълнолетни момчета. При проведените бързи оперативно-издирвателни мероприятия, със съдействието на “Специализирани полицейски сили” – Бургас са задържани извършителите на престъплението – 17-годишен младеж от приморско и Х.Ш. от Пловдив. Лицата са задържани за 72 часа. В жилищата им са намерени и иззети вещите – предмет на престъплението и два газови пистолета. Образувано е досъдебно производство. Работата по документиране  на цялостната престъпната дейност на лицата продължава РУ “Полиция” – Приморско.
 

ІІ. Характерни престъпления

За времето от 21.30 до 23.30 ч  на 04.08.2010 г. в Поморие неизвестно лице, чрез натиск на входните врати на тераса, проникнало в два апартамента на втория етаж в жилищна сграда на ул. “Хан Телериг”.  От жилищата е извършена кражба на около 1600 лв., 130 евро, мобилен телефон, два MP4, едно MP3-устройство, златни накити и бижута “Сваровски”.  По случая работи РУ “Полиция” – Поморие.
 
На 05.08.2010 г. в 7.35 ч в Пето РУ “Полиция” – Бургас е получено съобщение за взломяване на магазин за хранителни стоки на ул. “Васил Петлешков”. При извършения оглед е установено, че за времето от 22.00 ч  на 04.08. до 07.30 ч на   05.08.2010г., неизвестно лице, чрез оказване натиск на охранителна ролетна щора и последващо отключване на входна алуминиева врата е проникнало в обекта. По данни на собственика, от стелаж в магазина е извършена кражба на различни видове цигари на обща стойност около 2000 лева. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Пето РУ “Полиция” – Бургас.

На 05.08.2010 г. в 20.00 ч в оперативната дежурна част на РУ “Полиция” – Несебър е получено съобщение, че неизвестно лице е проникнало през балкона в квартира в курортен комплекс “Слънчев бряг”. По данни на обитаващия апартамента 30-годишен мъж, от жилището е извършена кражба два преносими компютъра и два парфюма. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Несебър.
 
На 05.08.2010 г. около 1.30 ч в оперативната дежурна част на РУ “Полиция” – Поморие е получено съобщение  за извършена кражба на пари и  вещи от частен дом  на ул. “Княз Борис І”. При извършената проверка на място е установено, че за времето  от  9.00 ч до  11.30 ч.  на същата дата неизвестно лице е проникнало в жилището чрез подбран или подправен ключ и извършило кражба на два преносими компютъра, видеокамера, мъжки и дамски ръчен часовник, мобилен телефон, 350 лв.  и златни накити – гривна, колие и дамски обици от бяло злато. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Поморие.
 
На 05.08.2010 г. около 16.45 ч в оперативната дежурна част на РУ “Полиция” - Поморие е получено съобщение за извършена кражба на пари от частен дом  на ул. “Професор д-р Стоянов”. При извършения оглед е установено, че за времето от 10.00 до 11.00 ч на същата дата неизвестно лице, чрез подбран или подправен ключ е проникнало в апартамента и извършило кражба на 1700 лв. от джобовете на две дамски чанти, оставени в хола. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Поморие.
 
На 05.08.2010г. в 06.50 ч в оперативната дежурна част на Пето РУ “Полиция” е получено съобщение за разбит апартамент в комплекс “Лазур”. При извършения оглед е установено, че за времето от 07.10 ч  на 01.08. до 6:50 ч на 05.08.2010г., неизвестно лице, чрез натиск с твърд предмет по дограма на прозорец и последващо отстраняване мрежа против комари, проникнало в кухнята на жилището. По данни на собствениците от дома са отнети  LCD-телевизор, 32 инча и около 2 грама златни бижута. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Пето РУ “Полиция” – Бургас.
 
На 05.08.2010 г. в 12.30 ч в Пето РУ “Полиция” е получено съобщение от 71-годишен британец, че около 23.30 ч предната вечер, придружен от непозната жена е посетил заведение в приморски парк, където употребили алкохол. След излизане от заведението двамата седнали на скамейка в парка, където тъжителят заспал. При събуждането си установил, че му липсва мъжки портфейл с пътнически чекове на стойност 400 щатски долара, 200 британски лири, 300 лв. и лични документи. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Пето РУ “Полиция” – Бургас.
 
На 06.08.2010 г.  в 2.05 ч в оперативната дежурна част на Първо РУ “Полиция” – Бургас е получено съобщение, че на ул. “Цар Самуил” гори лек автомобил. Пожарът е потушен от един автомобил и трима огнеборци от РУ ПБС – Бургас.  При извършения оглед е установено, че  пожарът е причинен умишлено, при което е унищожена предната част на лек автомобил “Тойота”, собственост на 48-годишна жена.  Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – - Бургас.

На 05.08.2010 г . в РУ “Полиция” – Приморско е получено съобщение от 56-годишна жена, че на 31.07.2010 г. в стопанисвания от нея магазин в Приморско е била измамена от непозната жена, която с обещанието да й достави електоруреди и компютри на ниска цена и взела сумата от 586 лв. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Приморско.
 
ІІІ. Полицейски операции 

За времето от 02.08. до 04.08.2010 г., екипи на РУ “Полиция” – Несебър съвместно със служители на Патентно ведомство са провели специализирана полицейска операция, при която са проверени 40 търговски обекта на в Несебър, Обзор и курортен комплекс “Слънчев бряг”. При акцията са съставени 123 акта за установени административни нарушения на Закона за авторското право и сродните права и Закона за марките и географските означения и са иззети 700 текстилни облекла, носещи защитените търговски марки “Ла Коста”, “Пума”, “Адидас”, “Армани” и “Томи Хилфигър”, без съгласието на право-притежателя.
 

ІV. Пътно транспортни произшествия
 
На 05.08.2010 г. около 22.00 ч по път І-9  в посока кв. “Сарафово” се е движел лек автомобил  “Ауди А4”, управляван от 29-годишната С.З. от Варна. На пътен възел “Каблешково” предприема маневра завиване наляво при маркировка М1 (непрекъсната единична линия) и автомобилът е ударен от движещият се зад него автобус “Сетра, управляван от Т.А. (58) от Бургас. В резултат на удара С.З. е получила комоцио и е настанена за наблюдение в МБАЛ – Бургас, без опасност за живота.  При направената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на водачите. По случая работи сектор “Пътна полиция” – Бургас.
 
На 04.08.2010 г. в 20.40 ч в РУ “Полиция” -  Приморско е получено съобщение за пътен инцидент до ресторант “Дяволската река”. Изпратеният на място полицейски екип установил, че произшествието е причинено от лек автомобил  “Фолксваген Пасат”. При направената проверка, техническото средство е отчело наличие на алкохол в дъха на водача – С.Т. (35), с концентрация 2,51 промила. По случая е образувано бързо производство.  
 



06.08.2010 г.
изг. Й. Георгиева                            Областен говорител на МВР:
0888 13 77 49                                             /Цв. Рандева/






Ключови думи: Полиция, Камено, полицейски екип, досъдебно производство, Приморско, извършена кражба, задържани, Несебър,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |