В новините
 
11.08.2010 09:14   Новината е видяна 6513 пъти
20 % повече посетители се очакват на Spirit of Burgas 2010

На пресконференция в Община Бургас кметът Димитър Николов обяви мерките, които ще бъдат взети за добрата организация на Spirit of Burgas’2010 и сигурността на неговата публика. Последните подробности бяха договорени на по-ранна среща, в която участваха представители на всички институции, имащи отношение към темата.
Според статистиката за продажбата на билети, към този момент се очакват с 20 % повече посетители от миналата година. Сред тях ще има младежи от Англия, Румъния, Гърция, Сърбия, Скандинавия и др. Според консула в британското посолство Джон О’Шонеси, който взе участие в пресконференцията, след българската най-внушителна ще е групата фенове от острова. Поради тази причина той ще присъства в Бургас и през трите фестивални дни, за да оказва съдействие при обслужването им.
Причина за британския десант е фактът, че авторитетното издание „Сънди Таймс” нареди Spirit of Burgas сред 100-те най-добри фестивали в света.
Кметът Николов съобщи, че за улеснение на пътуващите към Бургас посетители на Спирита, БДЖ осигурява 2000 допълнителни места във влаковете, а други транспортни фирми са обещали 1000 допълнителни места в автобусите към морето.
Тази годината входовете към фестивала са повече на брой – 5, което ще реши проблема с продължителното чакане на феновете.
За охраната на Спирита ще се погрижат фирмите VTA и „Спартак Секюрити”. Ще дежурят общо 190 техни гардове.
Директорът на ОДП – Бургас Милен Димитров обяви, че в опазването на реда ще се включат и 120 негови служители, а също така 20 пожарникари, 20 гранични полицаи с катер и лека лодка, 2 екипа на „Гражданска защита” с лодка и водолазно оборудване, специалисти по водно спасяване.
Както и миналата година, къпането в морето на фестивална територия ще бъде ЗАБРАНЕНО!
За нуждите на пристигащите с автомобили фенове на хубавата музика, се подготвят зони за паркиране по цялата улица „Булаир”.
Кметът Николов припомни, че лица под 18 години ще бъдат допускани само с придружител. За тази цел трябва да се попълни и да се носи специална декларация, която е публикувана в сайта на фестивала www.spiritofburgas.com.
 В края на пресконференцията комисар Димитров използва възможността да представи на журналистите победителите в бургаската класация „Полицай на месеца”. През юли най-добре със задълженията си са се справили Атанас Тянков и Иван Колев, заедно със служебните кучета Снупи и Гранд.






Ключови думи: Община Бургас, Spirit of Burgas, фестивал,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |