В новините
 
12.08.2010 06:38   Новината е видяна 6578 пъти
ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН МВР 11 август 2010

І. Разкрити престъпления

На 06.08.2010 г. около 4.10 ч в РУ “Полиция” - Несебър е получено съобщение за извършен грабеж над германски гражданки. При извършената проверка на място, двете туристки (на 15 и 20 години) заявили, че 10-минути по-рано докато се движели пеша по плажната ивица в курортен комплекс “Слънчев бряг” са били застигнати от двама непознати, които след употреба на сила, заплашване с нож и произвеждане на изстрели във въздуха и земята им отнели дамска чантичка, две портмонета  съдържащи с  65 лв., и издърпали от врата на 20-годишната германка част от сребърно колие. След грабежа нападателите се оттеглили към пясъчните дюни. На помощ на разстроените момичета се притекла преминаващата в района 22-годишна българка, която ги завела до хотела и след това се върнала на мястото на инцидента, за да потърси телефона си. Там била пресрещната от две момчета, които чрез  сила и заплаха с пистолет, издърпвали от рамото й дамска плетена чанта  с 60 лв., личната карта и др. вещи. Образувано е досъдебно производство и  в резултат на проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия, криминалистите от РУ “Полиция” – Несебър са установили извършителите на деянието - 15-годишна момче от с. Оризаре, общ. Несебър и 17-годишен младеж от с. Кошарица, общ. Несебър. Двамата непълнолетни са задържани за срок до 24 часа. От тях са иззети част от вещите, предмет на престъпленията. Работата по случаите  продължава. 

 На  09.08.2010 г. в 1.20 чрез взломяване Пето РУ “Полиция” – Бургас е получено съобщение, че около 23.00 ч на 08.08.2010г. на бензиностанция на пътя София – Бургас е извършена кражба на оставен без надзор портфейл, с лични документи  и сумата  от 800 лева.  Образувано е досъдебно производство и при проведените действия по разследването криминалистите от Пето РУ “Полиция” са задържали извършителката на деянието – 26-годишната Д. М. от Бургас. Работата по случая продължава.
 
На 10.08.2010 г. в 14.20 ч в Бургас на пресечката на ул. “Сливница” и ул. “Мара Гидик” е извършена проверка на 31-годишната М. М. от Бургас. В ръката на жената са намерени и иззети три хартиени  пакетчета с кафеникаво прахообразно вещество, което при направения полеви наркотест е реагирало на хероин. При проведените допълнителни оперативно-издирвателни мероприятия в училищен двор е намерено стъклено шишенце с 10 грама бяло прахообразно вещество - също реагиращо на хероин. М.М. е задържана за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Пето РУ “Полиция” – Бургас.
 
На 09.08.2010 г. около 22.00 ч в оперативната дежурна част на РУ “Полиция” – Поморие е получено съобщение за срязани гуми на лек автомобил в с. Бата общ. Поморие. При извършения оглед е установено, че неизвестно лице е срязало четирите гуми и е нанесло побитости по калниците на лек автомобил  “Фолксваген Голф”. Незабавно са предприети   оперативно-издирвателни мероприятия, при които е установено, че деянието е извършено от 39-годишния М.С. от Бата. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Поморие.
 
На 10.08.2010г. в  6.45 ч в Пето РУ “Полиция” – Бургас е получено съобщение, че лица чупят надгробни паметници в гробищния парк на кв. “Сарафово”. При проведените бързи оперативно-издирвателни мероприятия, служителите на управлението са установили извършителите на деянието: Н.Н. (21) и брат му Д.Н. (23) от Бургас. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Пето РУ “Полиция” – Бургас.

 На 10.08.2010 г. около 14.30 ч при акция на РУ “Полиция” - Созопол в местността “Агалина”  непосредствено след извършване на кражба на вещи от МПС са задържани полския гражданин Я.П. (58), К.Д. (52) от София и 38-годишната Н.С. от София. При извършения оглед е установено, че двамата български граждани К.Д. и Н.С. са отворили с отвертка предни леви врати на два леки автомобила. От лек автомобил  “Пежо 206” с пернишка регистрация са извършили кражба на авто компактдиск – плейър, хендсфри за мобилен апарат и лични документи, а от лек автомобил  “Рено Клио” с бургаска регистрация отнели мобилен телефон, козметика и документи. Вещите, предмет на престъплението са намерени и иззети от управлявания от К.Д. лек автомобил  “Хонда Сивик”. Трите лица са задържани за срок до 24 часа. Образувани са досъдебни производства. Работата по случая продължава РУ “Полиция” –  Созопол.
 
На 10.08.2010 г. за времето от 05.30 до  12.00 ч на територията на с.Дебелт е проведена специализирана полицейска операция, при която са задържани Б.К. (31), Я.С. (30), Й.Б. (36), Ц.А. (35) и А.С. (31) – всички от Дебелт, които в периода от м. май до м. юли са извършили три кражби. В хода на процесуалните действия са установени още двама мъже от Дебелт, които на 08/09.08.2010г. извършили кражба на 20 м подземен съобщителен кабел в района селото. По случая работи РУ “Полиция” – Стара Загора Средец.

ІІ. Пътно транспортни произшествия

На 10.08.2010 г. около 21.55 ч на път 1-9 от Бургас към кв.”Крайморие” се е движел мотоциклет “Хонда”, управляван от Д.З. (33) от Ямбол. След бензиностанция “Пода” при движение с несъобразена скорост, ударил неправилно пресичащия пътното платно в посока бензиностанцията Д.Х. (59) от Велико Търново. В резултат на удара пешеходецът е загинал на място. Мотоциклетистът е настанен е за лечение в МБАЛ – Бургас с фрактура на ребра, фрактура на ляв крак, увреждане на бял дроб и с опасност за живота. Без опасност за живота в болницата е приета и возещата се на мотоциклета 20-годишна бургазлийка, която при инцидента е получила  фрактура на дясна раменна кост и охлузвания по тялото. По случая работи сектор “Пътна полиция” – Бургас.

На 09.08.2010 г. в 23.35 ч в района на кръстовището на главен път І-6 с югозападен обход за автомагистрала “Тракия” се е движел лек автомобил  “Пежо 406”, управляван от Д.Г. (20) от с. Крумово, общ. Тунджа. При движение с несъобразена скорост, водачът изгубил контрол над автомобила, който напуснал пътното платно и се ударил в банкета. След инцидента, возещото се в автомобила 20-годишно момиче е настанено за лечение в МБАЛ – Бургас с фрактура на китката, е без опасност за живота. Другият пътник – 21-годишен младеж, е  получил фрактура на раменна кост, и му е оказана амбулаторна медицинска помощ. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Капнобат.
 
На 10.08.2010г. в 3.08 ч в оперативната дежурна част на РУ “Полиция” – Приморско е получено съобщение за пътен инцидент в гр. Китен. При извършената проверка на място е установено, че лек автомобил  “Фиат Дукато”, управляван от Д.К. от Сливен блъснал 22-годишна руска гражданка. В резултат на удара пешеходката е получила фрактура на дясна ръка и е настанена за лечение в МБАЛ – Бургас, без опасност за живота. Водачът е напуснал местопроизшествието. В  05.40 ч.се е явявил в РУ “Полиция” – Приморско и при извършената проверка техническото средство е отчело наличие на алкохол в издишания въздух с концентрация – 1.46 промила. Причините за произшествието се  изясняват.  Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Приморско.

ІІІ.Характерни престъпления

На 10.08.2010 г.около 6.00 ч в оперативната дежурна част на Първо РУ “Полиция”  - Бургас е получено съобщение за възникнал семеен на ул."Цар Асен". При пристигане на място изпратеният по сигнала  полицейски екип чул жена да вика за помощ. Виковете и писъците идвали откъм входната врата на апартамент на  първия етаж. На отдаденото полицейско разпореждане да бъде отворена вратата на жилището, мъжки глас отказал, отправяйки обиди към служителите на реда.  В това време жената успяла да отвори вратата и заявила, че мъжът й я е пребил и се страхува за живота си. В това време мъжът продължил да отправя обиди към полицаите и отказал да се подчини на разпореждането им да тръгне с тях. Това наложило да се предприемат действия за задържането на лицето, което оказало яростна съпротива – продължило да се държи арогантно и започнало да се блъска в стените и мебелите. При поставяне на белезниците, впива нокти в   дясната ръка на единия от служителите и я разранил. Отведен е в първо  РУ “Полиция”, където е установена самоличността му – Н.И. (55). Там нарушителят продължил да отправя оскърбителни изрази и заплахи към служителите на реда. Задържан е за срок до 24 часа и по случая е образувано незабавно производство за престъпления по чл.325, ал.2 вр.ал.1 и чл.131, ал.2, т.4, вр.чл.130, ал.2, вр.чл.23, ал.1 от НК. Извършени са необходимите процесуални следствени действия и незабавното   производство е приключило и изпратено в РП Бургас с мнение за предаване на обвиняемия   на съд.

За времето от 20.00 до 22.00 ч  на 10.08.2010 г.  неизвестно лице, чрез срязване на противокомарната мрежа на терасата и последващ натиск върху врата, проникнало в апартамент на ул. “Иван Шишман” и извършило кражба на 2000 лева и неустановено количество и тегло златни накити. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Първо РУ “Полиция” – Бургас.
 
На 10.08.2010 г. в 23.40 ч в оперативната дежурна част на РУ “Полиция” – Бургас е получено съобщение , че за времето от 20.30 до 21.00 ч. на същата дата на ул.”Брацигово” неизвестно лице чрез взломяване на страничен преден ляв прозорец е проникнало в лек автомобил “Ланд Роувър” и от предната лява врата на автомобила извършило кражба на мъжка чантичка с 3000 лв. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Пето РУ “Полиция” – Бургас.






Ключови думи: Полиция, Несебър, досъдебно производство, оперативно-издирвателни, Бургас, кражба, хероин,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |