В новините
 
16.08.2010 06:08   Новината е видяна 5831 пъти
Карнобат свива разходите с актуализация на бюджета
Затягането на коланите” ще се отрази на строителната програма, няма да засегне образование, здравеопазване и социални дейности

586 000 лв. по-малко от предварително заложените ще бъде държавната субсидия в бюджета на Карнобат – стана ясно на последната сесия на Общинския съвет.

Към 30 юли изпълнението на приходната част е достигнала 6 586 125 лв.от планираните за годината 15 570 649 лв.

След актуализацията се очаква приходите в края на годината да бъдат 15 140 364 лв.

„Затягането на коланите” ще се отрази основно на строителната програма, но няма да засегне средствата за образование, здравеопазване и социални дейности – успокои съгражданите си кметът Георги Димитров.

20% по-малко пари ще има за общинската администрация, разходите по изпълнение на културната програма също ще бъдат снижени с 15%, но пък за първото шестмесечие парите за образование са достигнали 48% от предвидените, като средствата за обслужване на детските градини са били напълно осигурени.

Това става възможно, защото община Карнобат е една от водещите в страната по привлечени средства от спечелени инфраструктурни проекти. В момента се реализира проект за образователна инфраструктура на стойност 5 750 749 лв., с европейски пари ще се строи претоварна станция, а процедурите по проект „Градска среда” са вече към приключване.

В условията на криза от екипа на кмета Георги Димитров отчитат много висока събираемост на данъците и приходите от това перо са с 1 018 000 лв. повече от предвидените. Добра новина е и едно от най-ниските нива на безработица в региона, което икономистите изчисляват с 5.1%.

Според градоначалника знак на надежда са заявените инвестиционни намерения на редица фирми и компании за концесиониране на различни видове общинска собственост.

От администрацията представят за гласуване на общинския съвет вече трето предложение за публично частно партньорство. От това партниране с бизнеса се очаква да бъдат решени важни инфраструктурни проблеми и да бъдат осигурени приходи от сделки с общинска собственост.

По време на сесията кметът Георги Димитров посочи като източник на средства и редицата спечелени проекти в социалната сфера. По това перо ще бъдат осигурени работни места по програмата „Домашен помощник и социален асистент”.

Вече трети месец с помощта на спонсори и дарители се реализира проектът за „социална трапезария”.

Като изход от кризата от общинската администрация определят всички алтернативни начини за привличане на средства и ангажиране на гражданите в различни програми.

До броени дни въпреки ограничените средства ще започне и ремонт на пътя от светофара до железопътната гара на Карнобат.

в-к Фактор
http://factor-bs.com/news-16248.html





Ключови думи: Карнобат, образование, здравеопазване, инфраструктурни проекти,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |