В новините
 
16.08.2010 10:08   Новината е видяна 9241 пъти
Несебър избра своята кралица

Вечерта преди 15 август ще се помни дълго, защото Несебър избра своята кралица. Красиво събитие превърна амфитеатъра в стария град в интернационална сцена на радост и емоция, където всички кандидатки за титлата имаха възможност да изявят своя талант и потенциал. За втора поредна година Община Несебър организира конкурс за красота наречен “Кралица Несебър”. Измежду многото хубавици журито имаше нелеката задача да отличи най-красивата дама и нейните подгласнички.
Кандидатките за короната първо се представиха пред публиката, след това дефилираха в спортно облекло, символизиращо съпричастността към идеята за Зелен Несебър, а в последния, трети кръг, блеснаха в красиви вечерни тоалети. Перфектната организация, превърна състезанието в истински спектакъл, като в паузите между кръговете, публиката аплодираше горещо музикални изпълнения на айдъла Митко Атанасов.

Кулминацията на програмата, разбира се, бе изборът на кралицата. За втора подгласничка журито- все дами от Несебър, избра Силвия Атанасова на 18 г. от с. Оризаре, а Ренета Керчева на 15 г. от Несебър стана първа подгласничка. Титлата „Кралица Несебър” 2010 спечели Адриана Ангелова на 15 години. Красавицата, която е родом от Несебър, ще бъде натоварена с мисията да поддържа екологичния имидж на града.

В конкурса взеха участие момичета между 14 и 25 години, родените и свързани с града на ЮНЕСКО. Носителката на титлата „Кралица Несебър 2010” ще участва активно в проявите, включени в програмата на общината за популяризиране на дейностите за устойчиво развитие в контекста на проекта „Зелен Несебър” – популяризиране на зелени политики, приложими на местно равнище от гражданите и гостите на града, запознаване с добри практики за управление на отпадъците и тяхното регенериране, участие в кампании, свързани с глобални инициативи за устойчиво развитие.

Всъщност вторият ден от празниците на Несебър започна с вечерна литургия и продължи с литийно шестие по улиците на стария град. Малко преди дългоочаквания конкурс на крепостните стени музикалните изпълнения на духов оркестър от гр. Рибник, Полша, събра множество жители и гости на Несебър. Усмихнати хора от различни държави стекли се на входа на древния град, напук на жегата, аплодираха чуждестранните изпълнители и запечатваха със своите фотоапарати празничната проява. Светкавиците на камерите се увеличиха при появата и изпълненията на мажоретен състав от Полша, които поднесоха букет от елегантни танци.

Концертът на духовия оркестър от Полша бе увертюра към предстоящите музикални и танцови изпълнения на 15-и, когато полуостровът ще се превърне в една голяма сцена, изпълнена с множество прояви, подходящи за всеки вкус.


http://www.nessebarinfo.com/





Ключови думи: Несебър, ЮНЕСКО, празник на Несебър,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |