В новините
 
19.08.2010 09:15   Новината е видяна 4501 пъти
Фолклорен фестивал "Хоро се вие" в Приморско
За втора поредна година в Приморско ще се проведе международният фолклорен фестивал „Хоро се вие”. Участие в него ще вземат дванадесет колектива от България и един от Румъния, също така и един и български колектив от Унгария „Мартеничка”. Зрителите ще имат възможността да наблюдават традиционни хора и носии от различните краища на страната ни - София, Варна, Перник, Перущица.
Фолклорният фестивал ще протече в рамките на четири дни, старта ще бъде утре на 19 август на лятна естрада Приморско.
Организатори са "ЕВРОГРЕЙД" ООД, читалище Димитър Данов  гр. София и Асоциация Български Фолклор.
Още един фестивал организиран от "ЕВРОГРЕЙД" ООД, община Приморско и Асоциация Български Фолклор ще се проведе на сцената в морския град. За девета поредна година ще бъде даден старт на Международния фолклорен фестивал Приморско 2010. Официалното откриване на фолклорния формат ще бъде на 25 август 2010 г. и ще продължи седмица до 31 август, когато ще бъде закриването.
Участие в него ще вземат Полша, Латвия, Русия, Турция и България.
България ще бъде представена от Танцов ансамбъл „Чавдар” при Младежки дом гр.Пазарджик с хореограф Борис Ганчев, ВФФ „Сидера” при читалище „Черноризец Храбър”,район Студентски гр. София с ръководител Ася Балтакова и ансамбъл „Искър” към Дома на Културата общ. Искър София с художествен ръководител Никола Колев.
И трите фолклорни колектива са спечелили Гран при от Конкурсно направление  за български фолклорни песни и танци ”Да пеем - да се надпяваме, да свирим - да се надсвирваме, да играем - да се надиграваме”, конкурса се провежда всяка година в София.

Официалното откриване е на 25 август от 20 часа с дефиле по главната улица на града със националните костюми. Освен в Приморско концерти ще бъдат изнасяни и на сцената в Китен.

Обшина Приморско





Ключови думи: Приморско, фолклорен фестивал, ЕВРОГРЕЙД, читалище, ансамбъл, фолклорни,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |