В новините
 
27.08.2010 17:39   Новината е видяна 8098 пъти
ТВОРЧЕСКИ ПОРИВ СЛЕД ЖЕРАВНА ВДЪХНОВИ МИРЕЛА АСЕНОВА

След 3-тото издание на Фестивала на народните носии в Жеравна, талантливата художничка Мирела Асенова, бе обхваната от  творческо вдъхновение. За няколко дни тя сътвори поредица от платна, посветени на самобитното балканско селище, съхранило непреходността на времето и българщината. „Напеви от Жеравна”, „Селска идилия”, „Къщата с портата”, „Песента на колелетата” са част от картините, които именитата художничка със сливенски корен посвети на този свиден за нея роден край.
Целият цикъл от творби, пресъздал дивната хубост на Жеравна, Сините камъни и Карандила, почитателите ще могат да видят в дебютната самостоятелна изложба на Мирела Асенова, която тържествено ще бъде открита на 1 октомври в „Галерията за нетрадиционни изкуства” в столицата. Увличащата се по японистика и пантомима художничка е новото голямо откритие на Школата за нетрадиционна живопис на подсъзнателно ниво, създадена от н. с. Стефка Балджиева.
Експозицията „Изгряващото слънце на изкуството” ще демонстрира неограничените възможности на нетрадиционна живопис. Художничката ще покаже на широката публика пейзажи, натюрморти и футуристични композиции, богати на идеи и на завиден живописен замах. Творбите на Асенова вече намериха радушен прием не само у нас, но и зад граница и вече красят частни колекции в Берлин и Стокхолм.






Ключови думи: Жеравна, художничка, Мирела Асенова,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |