В новините
 
10.09.2010 05:46   Новината е видяна 6566 пъти
ИВАЙЛО ДРАЖЕВ - Предизборната кампания в Бургас започна и първата мишена съм аз, казва бизнесменът

- Г-н Дражев, казвате, че за съсипването на българския футбол и слабият ни национален отбор има виновници?
В основата на унищожаване на българския футбол и на националния отбор са Борислав Михайлов, Йордан Лечков и Събев. Същите лица унищожиха „Черноморец” и Нефтохимик” и са в основата на присвояването и заграбването на стадион „Черноморец”.Това е далавера за над 150 млн. лева. С отстъпеното право на строеж, сумата възлиза на над 300 млн. лева. Ако службите влязат в БФС ще съберат материали за специализирани операции „Недосегаемите” и „Наглите” от 1 от 6 епизод. Особено по случая с унищожаване на футболни центрове като Бургас, Благоевград, Плевен, Русе, Силистра, Добрич, Велико Търново, Пловдив, Смолян и още много други. За провалите през последните девет години на националния отбор, първите „глави”, които трябва да изхвърчат са на Михайлов и Лечков, както и на Емил Костадинов. Те са хората, които от сутрин до вечер гледат и смятат коефициенти, залагания и комисионни от резултати и мачове, за което ме заболя устата да алармирам през последните 5-6 години. И тъй като са пъзльовци,”намериха” най- смешния начин да ме отстранят от Конгреса миналата година. Още преди 5 години казах, че тези момчета ще унищожат футбола, както и националния отбор.  Никой да не забравя, че през последните десет години Борислав Михайлов е първият вицепрезидент на БФС и главен отговорник за националните отбори. Той и Лечков са основните виновници за напускането на Митко Бербатов и още поне двадесет талантливи момчета през този период. Какво остана след тяхното управление  в националният отбор? След тях - потоп. Но Видовден идва.
- Малко са медиите които Ви изслушват, изглежда срещу Вас се води целенасочена медийна война?
 В някои медии изтече информация, че има наказателно производство срещу мен във връзка с висящи финансови задължения на общинската фирма „Благоустройствени строежи” - Бургас към мои фирми. Става въпрос за изключително сложни финансови взаимотношения, които са наследени в последните 10 години. Общинската фирма беше в тежко финансово състояние през 1999 -2000 година вследствие на това, че Община Бургас и други нейни клиенти не й плащаха строително  - монтажни работи, като общите задължения бяха в размер над 5 млн. лева. По молба на управителя и и бившия кмет Йоан Костадинов беше сключен договор за доставка и наем на машини и съоръжения изработени по моя поръчка и изцяло финансирана от мен чрез мои фирми в размер на около 4 млн. лева. Става въпрос за чисто нови машини от заводите на "Тесаб" в Ирландия и един от най - модерните асфалтови заводи на СИМ в град Верона - Италия. Всички машини са платени от мен с банкови акредитиви и авансови банкови преводи. Внесени са от моя фирма и впоследствие са монтирани на каменна кареиера в село Банево от мои екипи и наети от мен фирми, като допълнително сме окомплектовали складове и бункерни стопанства, горивни резервоари, площадки, поточни линии, в общи линии най-модерното предприятие в инфраструктурни обекти в Община Бургас.

- В какви взаимоотношения бяхте с общинска фирма „Благоустройствени строежи”?
Отношения ми са публична тайна. Цялата техника е преминала през митница Бургас и става въпрос за публична сделка,от която печалбата на Община Бургас и на нейната фирма е десетки млн. лева, реализирани на обект „Разширение на  Пристанище Бургас”, ваканционни селища в Слънчев бряг, Поморие, Ахелой, Влас и други. В момент, в който исковата ми претенция към предприятията беше с настъпил падеж предявих единствено сумите за цената на техниката. И в устни разговори и в писменни молби до управителя на дружеството, който за съжаление почина внезапно /предвид Тодор Христов, който почина през2002г./, и от това най- много пострадаха моите фирми.

-Публична тайна е, че известен апелативен прокурор Ви е поискал да го спонсорирате?
 Тази ситуация много умело беше използвана от бившия апелативен прокурор, Йордан Иванов, уволнен от ВСС заради корупция, който по всякакъв начин търсеше възможност за лично отмъщение затова, че не съм се поддал на негови опити за някакво спонсорство. Производството беше инициирано и образувано от него и по него са вменени обвинени, които по никакъв начин не кореспондират с фактическта обстановка. Има категорична предварителна експертиза на един от най-авторитетните експерти от НИКК, която потвърждава достоверността и автентичността на всички договори, протоколи, фактури и записи. Въпреки, че всичко това е несъотносимо тъй като в течение на 10 години повече от 100 души са в течение на задълженията на „Благоустройствени строежи” към мои дружества. Тук не става въпрос за пропуснати ползи, а само за цената на оборудването. В този смисъл е абсурдна квалификацията и измамата по мой адрес. В Бургас съм изградил с мои средства два мини парка, асфалтирал съм две улици, облякъл и възпитал съм над 3 хил. бургаски деца в моята школа, чиито родители са съответно 3 хил. бургаски семейства. В продържение на 4 години цял един „кметски мандат” всички граждани на Община Бургас и селищата и  квартали, които ползват градския транспорт седят по спирките, които са обновени и оборудвани пак от мен и моите служители изцяло за моя сметка. Изградих стадион и тренировъчна база, която по всеобщо мнение нямаше аналог в България с модерни поливни инсталации и соднажи и 6 затревени игрища, която буквално беше унищожена от малка групичка самозванци и в момента плащам електрическото осветление на едно от най- дългите подблокови пространства - „Поморина”,от което се възползват половината жители на к-с „Славейков”- 30 хил. души. Още толкова минават през двора на НОИ, който поддържам изцяло за моя сметка. Според Вас аз ли съм измамника или хората,които разобличих през годините, че използват общината само за лично обогатяване.
-Срещали сте се по този повод с МВР и ДАНС?
 През последните седмици осъществих срещи с уважавани от мен служители и административни служители на МВР, Върховна касационна прокуратура, ДАНС и Бургаската прокуратура. Моля всички тях за съдействие да бъде възстановено правото на владение на концесионера върху спортен комплекс „Черноморец”, защото такова беззаконие и престъпление, които се извършиха срещу оригиналния ПФК „Черноморец”, школата и стадиона, може да бъдат спрени и санкционирани единствено благодарение на действията на прокуратурата, МВР и ДАНС. Вярвам в тези институции и няма как някой да се опитва да ме скара с тях. Защото съм просто един гражданин в РБългария, който затова, че през последните 15 години подпомага спорта и сдружения на хората с увреждания в Бургас съм се превърнал в мишена на нечисти политико-икономически интереси и лица. Затова и рещих да предоставя на медиите и експертизата по задълженията на „Благоустройствени строежи” и всичко онова, което съм направил на стадиона, издържайки клуба в продължение на 10 години. Само човек, който не е вадил от собствения си джоб средства в обществена полза,не знае какво коства това на мен, семейството ми и на служителите ми. Затова и съм толкова последователен да попреча на тези, които много бързо искат да заличат това, което е направено, крадейки името на клуба, школата и историята.
- Срещу Вас се изсипа „помия” относно делото с катастрофата край Атия? Вашето становище?
 Това наказателно производство за ПТП, което мина на първа съдебна инстанция е също иницирано от този бивш апелативен прокурор преди шест години. Той беше и в основата на постоянният натиск спрямо Висшия съдебен съвет и спрямо местни съдии и прокурори, както и в непрекъснатите опити да се манипулира общественото мнение чрез медии за предварителното ми медийно „осъждане” и вменяване на вина. Много пъти съм посочвал, че по самото дело има експертизи и свидетелски показания на единствените очевидци, поемни лица и служители на МВР- над 20 доказателства, които изцяло потвърждават защитната теза. А насреща има само едно изявление на финансово заинтересовано лице, пострадало при ПТП, за което има безспорни данни за лъжесвидетелставане ,а и самото то е посочило разпитаните от органите водачи на автомобила, като самия водач не е виновен за технически неизправния автомобил. Това е и причината в съдебната зала да спорим и да се репликираме остро с уважаемия от мен прокурор Станимир Христов, като това състезание между защитата и обвинението приключи в самата зала.
-По какъв начин смятате да си върнете стадион „Черноморец”?
Оттук нататък разчитам изцяло на прокуратурата и полицията в това число и  на прокурор Христов в разрешаване на проблемите около стадион „Черноморец” и огромното присвояване и източване на средства от паралелния „общински” клуб, който е откраднал името „Черноморец” и стадиона ни. Това е най  - общо интригата, свързана с моите взаимотношения със съдебната и правораздавателна система. Имам окончателно съдебно решение на Върховния административен съд с което трябва да бъде възстановено владението върху концесионната територия и докато ми пречат да го изпълним, унищожиха цялото ми имущество и ограбиха фирмите ми. Без помощтта на прокуратурата, полицията и съда, тази язва и щета не могат да бъдат отстранени. Това засяга и всички граждани на общината, а не на шега и различни местни институции като например органите на съдебна охрана и регионалната дирекция на МВР,с които винаги сме били в отлични отношения и сме организирали местни турнири и първенства на стадион „Черноморец” абсолютно безвъзмездно. Вярно е, че ще ми струва огромни средства, но в рамките на година и полвина стадиона ще бъде възстановен и гражданите и децата ще могат да го ползват безвъзмездно. Чакам с нетърпение да видя и дали някои от общинските съветници ще се осъзнаят да поискат сметка, защо дружеството, на което е подарен стадиона има 30 млн. лв. загуба и ще бъдат ли наказани тези лица. На какво основание на същите лица е дадено право да учредяват ново дружество, на което пак е прехвърлен целия стадион и тренировъчна база при тази доказана безстопанственост и простащина с последната докладна записка, която е приета от Общинския съвет. Вярвам,че ръководителите на прокуратурата и полицията ще предприемат всички действия, за да изобличат истинските виновници и измамници.






Ключови думи: Дражев, Ивайло Дражев. стадион Бургас, стадион Черноморец, Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |