В новините
 
14.09.2010 05:52   Новината е видяна 5849 пъти
Световният шампион Марослав Йончев прегърна 13-килограмовата „Мати България”

Огромната свещ, изготвена по молба от бесарабските българи от „Рефан”, се оказа непосилна за крехките дизайнерски длани на моделиерката от бесарабски произход Галина Синцова. Тя връчи диплом на Агенцията на българите в чужбина, а уникалната свещ от маслодайна българска роза бе дарена от вицемистър Вселена и световния по фитнес от Москва Мирослав Йончев.
Символът на ароматния дар е, че „пламъкът на българщината и родолюбието никога не угасват в сърцата на българите от Молдова и Украйна към „Майка България”, каза председателката на фондация „Бесарабски българи” Светлана Филипова.
„Добре бошли в България” е изработена от етерични масла от българска маслодайна роза и тежи над 13 кг. Височината й надминава 70 см и по аромат наподобява дарът, който България поднесе преди години на японския император - „Айко”.
С уникалната свещ се снимаха част от участниците в събора „Моя страна, моя България”, който ще се проведе на 22 септември – Деня на независимостта в парка на район „Младост”. Между тях са дизайнерките Венета Атанасова, Галина Синцова и Роза Дочева, дуетът Назар&Нино, моделът Теодора Иванова, художничката Мирела Асенова и естествено инициаторът на събитието - кметът на район „Младост” Петко Дюлгеров.




Ключови думи: Рефан, бесарабски произход, Галина Синцова, Агенцията на българите в чужбина, Бесарабски българи,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |