В новините
 
15.09.2010 09:21   Новината е видяна 5670 пъти
Световноизвестната прима Райна Кабаиванска пристигна за своя Десети юбилеен международен майсторски клас в Нов български университет

Вчера в България пристигна Райна Кабаиванска, за да проведе своя Десети юбилеен международен майсторски клас в Нов български университет. На пресконференцията на световноизвестната оперна прима, която се състоя на летище София, тя сподели очакванията си за прослушванията и предстоящото обучение в майсторския си клас в зала „България”. Най-добрите изпълнители от майсторския клас и тази година ще получат стипендии за обучение от фонд „Райна Кабаиванска” на НБУ. До момента стипендии от фонда са получили 28 млади изпълнители.

Райна Кабаиванска

Прослушването на кандидатите ще се проведе на 16 септември 2010 г. Обучението в майсторския клас ще продължи от 17 до 29 септември. На 30 септември 2010 г. участниците в майсторския клас ще открият музикалния сезон на София с Галаконцерт със Софийската филхармония и със специалното участие на Райна Кабаиванска.

Във връзка с 10-годишния юбилей, Райна Кабаиванска ще проведе и кастинг за главните роли в операта „Бохеми” от Джакомо Пучини. Постановката, която ще бъде част от юбилейните чествания, ще се играе през декември 2010 г. в Софийската национална опера и през декември 2011 г. в Театро комунале в Модена, Италия. Проектът се продуцира от Нов български университет съвместно със Софийската национална опера и Театро комунале в Модена.

Райна Кабаиванска

Голямото събитие е под патронажа на кмета на Столична община - г-жа Йорданка Фандъкова, министъра на образованието, младежта и науката – проф. Сергей Игнатов, и Негово Превъзходителство Стефано Бенацо, Посланик на Република Италия в България. Основен спонсор на майсторския клас на Райна Кабаиванска е фондация „Америка за България”. Сред спонсорите е петзвездният бизнес хотел - Гранд хотел София, член на БХРА.

© Снимки: Соня Алексиева

http://www.bhra-bg.org/index.php?dejstvie=novina&id_novina=1097





Ключови думи: Райна Кабаиванска, международен майсторски клас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |