В новините
 
25.09.2010 12:03   Новината е видяна 5547 пъти
Надежда Нейнски и Мартин Димитров представиха сборника с есета “Европа.bg” и “Дясното в България: 20 години по-късно” в Националната библиотека

“Моят малък, красив европейски проект” е новата инициатива по случай Деня на Европа – 9 май 2011 г.

Надежда Нейнски и Мартин Димитров представиха сборника с есета “Европа.bg” и “Дясното в България: 20 години по-късно” в Националната библиотека “Св. Св. Кирил и Методий”.

Целият тираж на книгата от хиляда броя беше дарен на участниците в конкурса и на Националната библиотека. Сборникът ще бъде разпространен в библиотечната мрежа в страната, както и сред библиотеките към висшите училища и културно - информационните центрове.

Проф. Боряна Христова, директор на Националната библиотека, връчи благодарствена грамота за дарението.

Екземпляри от сборника ще бъдат подарени също на посланиците на страните - членки от Европейския съюз, както и на Представителството на Европейската комисия у нас.

Надежда Нейнски каза, че издава тази книга като документ на времето, моментна снимка на мненията и настроенията по дългия ни път към Европа и към демократизирането на страната. Защото, според нея, когато човек върви по един важен път, е добре от време на време да спира, да се оглежда и да прави своите малки или по-големи равносметки.

Председателят на СДС Мартин Димитров поздрави авторите на книгата и им каза, че на 20 години те вече имат в ръцете си доказателство за това, че усилията им могат да се реализират. Това трябва да им даде удовлетвореност и самочувствие, че са фактор, от който зависят нещата. Защото според него, младите мислещи и интелигентни хора са тези, които ще променят България.

Надежда Нейнски обяви своето намерение следващият конкурс по повод Деня на Европа да премине “от думите към действията”.

“Моят малък, красив европейски проект” е надсловът на новата инициатива, чиито конкретни условия ще бъдат обявени до месец на Интернет страниците на СДС и Надежда Нейнски.

Конкурсът отново е насочен към млади хора и провокира техните идеи за реализирането на европейска практика в България в следните области: социална сфера, образование, екология, иновации, култура, спорт, наука, архитектура и дизайн.

Организаторите ще финансират най-добрия проект, а авторите на още 19 от най-оригиналните идеи ще посетят Европейския парламент в Брюксел догодина, където ще търсят съмишленици за реализацията и на своя проект.






Ключови думи: европейски, проект, Нейнски, Мартин Димитров,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |