В новините
 
28.09.2010 05:58   Новината е видяна 11947 пъти
Бургаската болница със златни наград
Тежкото финансово състояние на МБАЛ остава, за последния месец делегирания бюджет е надхвърлен с 500 000 лв.

МБАЛ-Бургас стана носител на отличията "Златна книга” и „Златен печат”. Наградите са на Съвета на европейската научна и културна общност.

„Златна книга” се връчва за принос към развитието на българската медицина, а „Златен печат” – за високо ниво на мениджмънт. Връченият сертификат дава на болницата почетен статут на институция с висок престиж и обществено признание в областта на науката.  МБАЛ-Бургас е втората болница в страната, която получава подобни отличия, след столичната „Св. Екатерина”.(

Почетният знак „Златна книга” е във формата на разтворена книга и е изработен в Монетния двор на България от 24-каратово злато.

„Златна книга” се присъжда от "Съвета на европейската научна и културна общност", който е основен департамент в неправителствената организация "Официално представителство на уникалните селища в Европа".

Отличията се връчват в рамките на проекта "Аплодисменти за България" на шест официални срещи през годината, както на обществено признати представители на българския научен и културен елит, така и на български селища, които притежават уникално културно наследство.

Номинациите се правят от носителите на златните отличия и от кметовете на 156 български градове и села, отличени със същия знак.

Отличията бяха представени пред Общото събрание на болницата от изпълнителния директор доц. д-р Стефан Станчев.

„МБАЛ-Бургас е една от водещите болници в страната. Удостоена е с тази висока чест благодарение на усилията и старанията на всички колеги в болницата. Много бих се радвал, ако продължим да издигаме нейното реноме”, заяви пред колегите си доц. д-р Стефан Станчев.

Той информира също, че МБАЛ-Бургас е една от осемте болници у нас, която ще бъде оборудвана с апаратура по националната програма за борба с онкозаболяванията. Предвидено е тя да получи магнитен резонанс, нов скенер, мамограф, ехографи и друга техника.

Всеки момент се чака болницата да получи и гласуваните от Общинския съвет в Бургас средства в размер на 150 000 лева за разкриване на звено за асистирана репродукция (т.нар. ин-витро център). За национален консултант на звеното вече е определена доц. Павлета Табакова, един от водещите специалисти в тази област, а ръководител на звеното от страна на МБАЛ-Бургас АД ще бъде д-р Антонио Душепеев.

По време на Общото събрание доц. д-р Станчев представи пред колегите си информация за финансовото състояние на болницата. Делегираният бюджет за август месец, който бе в размер на 847 982 лв., е надхвърлен с около 500 000 лв.

За да изпълни лимита, болницата спря плановите операции, но спешните случаи през това време на годината многократно надхвърлят определеното, тъй като заради курортния сезон населението на региона нараства в пъти.


Автор: Фактор





Ключови думи: болница, МБАЛ-Бургас, болници,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |