В новините
 
07.10.2010 11:04   Новината е видяна 5905 пъти
Кметът Николов представя в Брюксел добрите бургаски проекти и лобира за нови
Делегация от Община Бургас, водена от кмета Димитър Николов, участва в Осмата Европейска седмица на регионите и градовете - „Дни на отворените врати" /Open Days/. Домакин на събитието е град Брюксел. Това е най-мащабната инициатива на Европейската комисия и Комитета на регионите, която събира представители буквално на всички държави от Стария континент. По време на Open Days те обменят идеи, установяват полезни контакти и се срещат лично с ръководителите на ЕК.
Тази година само три български общини са избрани да споделят опита си при изпълнението на проекти в областта на конкурентоспособността, териториалното сътрудничество и сближаването на регионите в контекста на Европа’2020.
На 6 октомври Община Бургас представи своите успешно реализирани проекти и добри практики в семинара „Регионите и градовете – водещи в подобряването на териториалното сътрудничество”.  
Бургаската делегация участва активно и в семинара на тема „Териториално сътрудничество: Подобряване качеството на живот”, като член на Сдружението на общините от Югоизточен регион - България.
Предстоят срещи с представители на Европейската комисия – Генерална Дирекция „Регионална политика”, депутати от Европейския парламент и други представители на Европейските институции.
Една от най-важните задачи на кмета Димитър Николов при посещението му в Брюксел е договарянето на последните подробности около изпълнението на проекта „Интегриран градски транспорт на Бургас”, чиято стойност е повече от 60 млн. евро.





Ключови думи: Община Биргас, проекти,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |