В новините
 
07.10.2010 20:22   Новината е видяна 8801 пъти
Кмет и заместник-министър се натискат
Кметът Димитър Николов и заместник-министърът на МРРБ Лиляна Павлова защитиха проекта „Интегриран градски транспорт на Бургас” пред ръководителя на отдел „България” в Главна дирекция „Регионално развитие” на ЕК Реналдо Мандметс и заместника му Карстен Расмусен. Това се случи в Брюксел, по време на Осмата Европейска седмица на регионите и градовете - "Дни на отворените врати" /Open Days/.
Лиляна Павлова декларира подкрепата на българското правителство за проекта, както и готовността на Община Бургас да го реализира. До няколко дни той ще бъде официално внесен от правителството за одобрение в ЕК.
„Община Бургас е готова веднага да стартира изпълнението му, тъй като е изпълнила всички предварителни ангажименти, които са предпоставка за реализацията му”, заяви заместник-министърът на МРРБ.
От своя страна кметът Николов запозна представителите на ЕК с усилията, положени в Бургас, за да се подготви градът за изпълнение на мащабния проект: въвеждането на синя зона, монтирането на нови спирки с възможност да се оборудват с GPS-система, поетапното изграждане на нови паркинги и предварителното полагане на кабели за видеонаблюдение при ремонтите на бургаските улици. Всичко това трябваше да бъде предварително изпълнено, за да се увеличат шансовете на Бургас да спечели проекта.
„Имаме пълна готовност да го реализираме и сме убедени, че Европейската комисия ще ни подкрепи”, заяви Димитър Николов.
Реналдо Мандметс и Карстен Расмусен зададоха редица уточняващи въпроси за бъдещите проекти на Община Бургас и възможността те да бъдат логистично свързани с реализацията на „Интегриран градски транспорт”.
Те изказаха одобрението си за предстоящия старт на първи етап от проекта „Супер Бургас”, както и за намерението на местната власт да кандидатства по пилотната европейска програма „ДЖЕСИКА” и да се възползва от нейните възможности.
В този контекст Лиляна Павлова потвърди готовността на МРРБ да работи заедно с Община Бургас за реализацията на големи бъдещи съвместни проекти.
Реналдо Мандметс и Карстен Расмусен останаха доволни от предварителната подготовка на Община Бургас, както и от параметрите на „Интегриран градски транспорт”. Те се ангажираха да съдействат за по-бързото и оперативно разглеждане на проекта в ЕК.
На срещата присъстваха още председателят на Общински съвет – Бургас Снежина Маджарова, зам.-кметовете на Бургас Атанаска Николова и Красимир Стойчев, директорът на дирекция „Евроинтеграция” в Община Бургас Руска Бояджиева и Яна Трост – ръководител на програми в Главна дирекция „Регионална политика” на ЕК.
Днес следобед чрез специално организирана презентация кметът Николов ще запознае с „Интегриран градски транспорт” евродепутати, представители на бизнеса и европейските институции.
Главна цел на бургаската делегация при посещението й в Брюксел е популяризирането на проекта дни преди официалното му внасяне в ЕК.





Ключови думи: Димитър Николов, заместник-министърът, МРРБ, Лиляна Павлова, Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |