В новините
 
12.10.2010 07:49   Новината е видяна 6445 пъти
Иван Симов е обвинен за двойното убийство
 Иван Симов от бургаското селище Черно море е обвинен за двойното убийство на живеещите на семейни начала Тодорка Калпаклиева и Стоян Вълчев, обяви на пресконференция днес Директорът на ОДМВР Бургас - Комисар Милен Димитров.

     Симов е на 34 години, осъждан за кражби, несемеен, работещ като шофьор на камион в бетонов възел в Слънчев бряг. Престъплението е замислено и планирано няколко месеца по-рано, като предварително е проучена обстановката около къщата на семейството, разположена във вилната зона на бургаското село Рудник. Спрямо извършителят на убийствата вече е повдигнато обвинение, като предстои разглеждане на постоянната мярка “задържане под стража”.

     Според Комисар Милен Димитров мотива за извършването на деянието е смесен - користен и личен, свързан основно с развиваната от убития Стоян Вълчев лихварска дейност. Разкриването на двойното убийство е протекло с ангажирането на десетки полицаи, както от Бургас, така и от София. Ползвана е новата ДНК-лаборатория, ситуирана на територията на крайморския град, както и “детектора на лъжата”. Проверени и отхвърлени са 6-7 версии, като в хода на работата по категоричен начин е установена съпричастността на Иван Симов към бруталното престъпление.

     По отношение начина на извършване на убийствата, вида огнестрелно оръжие, с което са застреляни Калпаклиева и Вълчев, поредността  при отнемането на живота им, както и възможността за наличието на съучастник в престъплението, Комисар Милен Димитров и единия от разследващите полицаи към сектор “Криминална полиция” -  ОДМВР - Бургас Златко Пеев, отказаха коментар, позовавайки се на продължаващото протичане на процесуално-следствените и оперативни дейности по уточняване на конкретни детайли по осъщественото двойно убийство. За целта са назначени множество експертизи, сред които : балистична, химическа, ДНК, биологична и други.

     По категоричен начин бе отхвърлена информацията за изнасилване на Тодорка Калпаклиева, като Комисар Димитров изрично уточни, че жената няма никаква връзка с отношенията между убития и извършителят. Те са се градили, подобно на мотива за извършеното престъпление - върху начина на живот на Стоян Вълчев и развиваната от него лихварска дейност, при която са давани суми от няколко стотин до няколко хиляди лева. 




Ключови думи: Иван Симов, Черно море, двойно убийство, Тодорка Калпаклиева, ОДМВР Бургас, Милен Димитров,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |