В новините
 
21.10.2010 06:46   Новината е видяна 6137 пъти
Деца превръщат отпадъци в изкуство

Пластмасови лъжици, найлонови торбички, фолио от цигари  и други предмети от ежедневието стават част от живописни пана. Деца със специални образователни нужди (СОП) от ОУ „П. Р. Славейков” и техни връстници проявиха въображението си и превърнаха обикновените предмети в красиви картини в първата част от арт седмицата. Темата бе „Предметите от ежедневието като изкуство.” Напътстваха ги бургаските художници Николай Дубаров и Георги Динев. Втората тема, по която децата ще творят в петък е „Природата върху пано”.
Хора с такива нужди развиват в много по-голяма степен своите творчески заложби, отколкото другите. Използването на арт терапия е силно развита като подход в САЩ и Западна Европа. Макар и бавно тя навлиза и в българските училища.
Николай Дубаров и Георги Динев споделиха, че са изключително щастливи да помогнат на децата да се себеизразят чрез изкуство. „Навремето в Бургас имаше много арт кръжоци, в които децата не просто рисуваха, а развиваха своя мироглед и отношението си към природата”, сподели Георги Динев.
„Арт седмица с акцент” е продължение на инициативата „Бизнесът помага, дори в криза”, която мебелна фирма „Акцент 3” ООД поде през месец юни и областният управител Констнатин Гребенаров подкрепи. Тогава бе реновиран ресурсния кабинет в ОУ „П. Р. Славейков”.




Ключови думи: арт седмица, Николай Дубаров, Георги Динев,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |