В новините
 
26.10.2010 08:14   Новината е видяна 5451 пъти
Спортът сближава. Култура - йок

Кметът на Бургас Димитър Николов се срещна днес с президента на Асоциацията на българите „Цар Симеон” в испанската провинция Кастилия и Леон Георги Георгиев. Поводът за визитата е скорошното гостуване на бургаска делегация начело с баскетболния тим на „Черноморец” в Испания и участието му в приятелския турнир, в който бургаските спортисти постигнаха три победи в три мача.
    Георги Георгиев, който бе придружен от своята съпруга, разказа за постиженията на Асоциацията на българската емигрантска общност, част от които е и откритият преди няколко месеца български културен център в град Сеговия, който е първи за испанската провинция Кастилия и Леон. В центъра се провеждат различни курсове за обучение на българите в Испания по български и испански език, информатика и др.
Гостът сподели, че българската общност работи активно и за развитието на спорта. Така, например е сформиран и български футболен отбор „България `94”, който съвсем скоро ще започне да провежда срещи с местните испански отбори.
Георги Георгиев заяви, че кметовете от испанските градове Бургос и Ла Банеса искат да установят по-активно сътрудничество с Бургас в областта на културата, спорта и бизнеса като отправят покана за побратимяване между градовете.
Съвсем скоро ще пристигне и официалната покана от градоначалниците на испанските градове до кмета Димитър Николов. През юли 2011 г. се очаква делегация от Бургос и Ла Банеса да посети Бургас, за да се запознае отблизо с възможностите за бизнес и инвестиции, които предлага морският град и да парафира официално споразумението за побратимяване.






Ключови думи: Кметът на Бургас Димитър Николов се срещна днес с президента на Асоциацията на българите „Цар Симеон” в испанската провинция Кастилия и Леон Георги Георгиев. Поводът за визитата е скорошното гостуване на бургаска делегация начело с баскетболния тим на „Черноморец” в Испания и участието му в приятелския турнир, в който бургаските спортисти постигнаха три победи в три мача. Георги Георгиев, който бе придружен от своята съпруга, разказа за постиженията на Асоциацията на българската емигрантска общност, част от които е и откритият преди няколко месеца български културен център в град Сеговия, който е първи за испанската провинция Кастилия и Леон. В центъра се провеждат различни курсове за обучение на българите в Испания по български и испански език, информатика и др. Гостът сподели, че българската общност работи активно и за развитието на спорта. Така, например е сформиран и български футболен отбор „България `94”, който съвсем скоро ще започне да провежда срещи с местните испански отбори. Георги Георгиев заяви, че кметовете от испанските градове Бургос и Ла Банеса искат да установят по-активно сътрудничество с Бургас в областта на културата, спорта и бизнеса като отправят покана за побратимяване между градовете. Съвсем скоро ще пристигне и официалната покана от градоначалниците на испанските градове до кмета Димитър Николов. През юли 2011 г. се очаква делегация от Бургос и Ла Банеса да посети Бургас, за да се запознае отблизо с възможностите за бизнес и инвестиции, които предлага морският град и да парафира официално споразумението за побратимяване.,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |