В новините
 
26.10.2010 13:37   Новината е видяна 4332 пъти
Наши хора - отпускат на Бургас 340 000 лв. заради щетите при зимните наводнения. Идват избори.
Община Бургас ще получи безвъзмездно от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет веднъж 308 843 лв. и втори път 33 780 лв.
Парите са предназначени за възстановяване на публичната инфраструктура, пострадала от вредното въздействие на водите в периода декември 2009 - февруари 2010 г. Тогава, след незапомнено тежка зима, бяха наводнени няколко бургаски квартала и съставни селища.
Първата сума /308 843 лв./ е предназначена за възстановяване на засегнатите от бедствието водостоци и пътища в квартал Горно Езерово. Община Бургас своевременно изготви технически инвестиционен проект за ремонт на водостоците, който ще бъде реализиран със спечелените държавни средства. Най-пострадали са улиците „Кооперативна” и „Бреза”. Предстои разширяване на тръбните водостоци и увеличаване на тяхната пропускателна способност, за да могат при интензивен дъжд успешно да обират водите и кварталът да не се наводнява.
Втората сума /33 780 лв./ ще послужи за ремонт на ОУ „Христо Ботев” в квартал Долно Езерово. През февруари тази година неговата сграда беше сред сериозно наводнените обекти – в котелното помещение водата стигаше до 90 см. Течове имаше и по горните етажи, а покривът на училището е с отлепени изолационни пластове.
Тези общо над 340 000 лв. са поредната целева помощ, която Бургас получава от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.
По-рано през годината на пострадалите квартали и съставни селища бяха изплатени средства за:
- Подмяна на повредени битови уреди от първа необходимост - хладилници, перални машини и готварски печки.
- 46 000 лв., разпределени между собствениците на 51 наводнени къщи в Долно Езерово и Лозово. Те бяха предназначени за закупуване на строителни материали и извършване на ремонти за възстановяване на  жилищата.
- 82 242 лв. за ремонт на най-пострадалите пътни отсечки.






Ключови думи: Бургас, наводнения, вая, мандра, езера,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |