В новините
 
28.10.2010 08:42   Новината е видяна 4954 пъти
Опазване и възстановяване на редки и защитени растителни видове на територията на ПП Странджа

Дирекцията на Природен парк ”Странджа”
кани всички, които желаят да се включат в

ТЕМАТИЧНА СРЕЩА ЗА ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ И ДЕМОНСТРИРАНЕ
на проект „Опазване и възстановяване на редки и защитени растителни видове на територията на ПП Странджа”,
финансиран по Оперативна програма
„Околна среда 2007 – 2013г.”

На 28 октомври (четвъртък) 2010 г. от 12.00 ч. в Горската сбирка в с. Граматиково ще бъде представен проектът на Дирекцията на ПП „Странджа”, както и възможностите, които той ще осигури за опазване на биоразнообразието и за развитие на екотуризма в района.
Срещата не случайно се организира в залата на Горската сбирка.– това е мястото, където се създава експозицията “Редки и защитени видове на Странджа” и ще се превърне във втори информационно посетителски център за парка. Готова и одобрена е концепцията за това как да изглежда бъдещият център и как да се обнови сбирката. В ход е процедурата за избор на изпълнител, който да я реализира до началото на следващата година.
Проектът за опазване и възстановяване на редки и застрашени видове ще бъде представен от Директора на парка – инж. Стефан Златаров, от ръководителя на проекта – Мария Патронова и координатора на проекта – Мария Димиева
Участие в срещата ще вземат местни хора, които развиват еко-туризъм в района на Природен парк „Странджа”, имат сертифицирани къщи за гости с регионалната марка „Странджа” или имат интерес за опазването на редките 11 растителни вида. Част от тях са и участници в учебното пътуване, което Дирекцията на парка организира съвместно с фондация Биоразнообразие от 27 до 29 октомври за по-подробно запознаване на хората с тяхната собствена територия, с местните възможности за еко и селски туризъм, с атракциите и обектите за посещение в различните населени места в парка.

За повече информация: Мария Патронова – 0888/199553






Ключови думи: Природен парк, Странджа,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |