В новините
 
03.11.2010 11:22   Новината е видяна 6617 пъти
300 метра кабел забавят ремонта на Морската

По-малко от месец след началото на ремонта и благоустрояването на Приморски парк, строителните работи ще бъдат забавени заради нагла кражба. Задигането на близо 300 метра кабел, принуди фирмата изпълнител – консорциум „Щрабаг Изток 4” да промени работния график. За последните три дни на два пъти от обекта е задигнат кабел за захранване на стълбовете за новото парково осветление. Кражбата е осъществена въпреки, че той е бил положен и заровен. На мястото се извършват следствени действия, а от консорциума търсят фирма за охрана на обекта.
Нанесените щети и сумата за възстановяване възлизат на близо 10 хиляди лева. Въпреки затрудненията, работата по ремонта на Приморски парк продължава. Предвиденият срок за изпълнение на проекта е 150 дни. Сега той ще се удължи с около 2 седмици, съобщиха от фирмата-изпълнител.
Веднага след като бе информиран за кражбата кметът Димитър Николов разговаря с ръководството на Областната дирекция на МВР. Договорено бе засилено полицейско присъствие в района до финализиране на ремонтните дейности.
Консорциум „Щрабаг Изток 4” изпълнява Лот 3 от проекта "Благоустрояване на обществено значими пространства в подкрепа на социалната интеграция и устойчивото развитие на градската среда в община Бургас". Лотът ''Благоустрояване и паркоустрояване на Приморски парк - Нова част, възстановяване на декоративна стена "Стената на приказките" и водно огледало - Приморски парк, гр. Бургас" е на стойюност 3 465 770,82 лв. Проектът включва рехабилитация на 46 860 кв.м. асфалтови алеи и 2,96 дка. зелени площи, обновяване на парковата мебел, изграждане на система за видеонаблюдение, обособяване на 2 велоалеи и маршрут за хора с увреждания с хоризонтална маркировка.
Обект на безсмислена вандалска проява стана и знак за Синята зона за паркиране. Знакът, поставен на ул. „Лермонтов” откъм ул. „Славянска”, е бил отрязан с ножовка и захвърлен в района. Само бързата реакция на служители на Общинско предприятие „Общински имоти, паркинги и гаражи” предотврати спиране работата на Синята зона на тази улица.
Към 15 септември общият брой паркоместа, определени като Синя зона, е 684 бр. В тях са включени места за служебен абонамент, места за инвалиди и таксита. Предстои въвеждането в експлоатация на още участъци за синя зона на около 20 улици в Централна градска част. Схемата ще бъде предложена за утвърждаване от Общинския съвет на предстоящата сесия на 18-и т.м.
Припомняме, че нанесените щети от умишлено увреждане на общинска собственост за миналата 2009 г. са приблизително 1 млн. лв. Тези средства бяха нужни за възстановяване на пораженията върху новоизградени детски и спортни площадки, парково оборудване /пейки, кошчета и др./, улично осветление, зелени площи, разбити подлези и премахване на нецензурни надписи по фасадите на училища и паметници.
Всеки подобен вандалски акт води до необосновани материални и финансови загуби за общината. Общинска администрация призовава за пореден път гражданите да пазят общинското имущество и ако станат свидетели на нови вандалски действия да алармират за това органите на реда.






Ключови думи: Приморски парк, Морската, Бургас, Синя зона,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |