В новините
 
15.11.2010 07:50   Новината е видяна 9132 пъти
Несебър срещу събарянето на незаконни пристройки преди зимата

Община Несебър не одобрява предстоящото събаряне на незаконни пристройки на къщи в стария град.

Опасенията на администрацията са, че разкриването на покривите на обитавани домове крие сериозни рискове за хората, които остават на произвола и капризите на времето през студената и влажна част от годината.

В същото време от общината уточняват, че грижата за хората в никакъв случай не означава толериране на извършените незаконни строителни действия.

Несъответствията в човешката дейност и архитектурния облик на стария Несебър са се трупали в продължение на почти 17 години. За съжаление, потърпевши от абсолютното безхаберие и чиновническата безотговорност на държавната и местните власти са станали обикновените хора.

Всичко, което се е извършвало в Несебър, е ставало пред очите на министерствата, на Националният институт за паметниците на културата (НИПК), на общински ръководства. На база на това десетилетно безхаберие, изглежда немотивирано днес бързането подпокривните пространства на няколко несебърски къщи да бъдат съборени точно в навечерието на зимата. Според община Несебър би могло да се намери подходящ вариант и време това да се извърши, за да се въведе законът в ред, но и гражданите да не пострадат.

От Общината в Несебър апелират отговорните държавни институции, народните представители и правителството да проявят разбиране и да предоговорят с населението на стария град предстоящото събаряне на покриви и надстройки на жилищни сгради и къщи.
Автор: Фактор





Ключови думи: Несебър, събаряне, незаконни пристройки,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |