В новините
 
17.11.2010 04:09   Новината е видяна 5891 пъти
кукумявка над всички

Най-добрите фотографии от конкурса „Дивият свят на България”, организиран от Списание 8, в партньорство с Обединена българска банка и Агенция Булфото, ще бъдат показани на открита изложба на Пешеходния мост на НДК от 17 до 30 ноември 2010 г.
София, 16.11.2010 г. Снимка на изключително рядката врабчова кукумявка спечели голямата награда от фотоконкурса „Дивият свят на България”. Авторът Николай Стайков по неповторим начин е запечатал нежното миниатюрно създание, което достига едва 16 сантиметра дължина. То е сред най-застрашените видове у нас.
Победителите в надпреварата, организирана от Списание 8, в партньорство с ОББ и Булфото, бяха отличени на специална церемония. Конкурсът имаше за цел да представи пред любителите на дивата природа автентични и интересни снимки на най-различни животни от България. В него се включиха над 540 участници от цялата страна, изпратили повече от 2345 фотографии за категориите „Диви животни”, „Птици” и „Макрофотография”.
Журито, председателствано от професионалния зоолог и фотограф Иво Зафиров, имаше тежката задача да избере най-добрите. Оценяваха се както качествата на самата снимка, така и особеностите на уловения на нея вид животно.
Това е вторият съвместен конкурс, организиран от списание „Осем” в партньорство с Булфото и ОББ.
Като организатор и основен спонсор на проявата ОББ осигури наградния фонд за конкурса, като и експонирането на фотографиите в „Галерията но открито” на пешеходния мост до НДК.
Обединена българска банка е една от компаниите, която развива дългосрочни програми в подкрепа на културата и изкуството, културно-историческото наследство, образованието, грижата за деца в неравностойно положение, масовият детски спорт и високото спортно майсторство в България. Отделените средства за последните 10 години само в областта на култура и изкуство надхвърлят 2 милиона лева. ОББ финансира фотографски и художествени изложби, а през юни 2010 година дарява на Софийска община 30 съоръжения за външни експозиции, превръщайки по този начин пешеходния мост до НДК в София в „Постоянна галерия на открито”.



Ето и наградените автори и техните фотографии:
Голямата награда
Николай Стайков, „Духът на дивото”
Награда – категория „Диви животни”
Борислав Борисов, „Опит за бягство”
Награда – категория „Птици”
Пьотр Шпаковски, „Снежни битки”
Награда – категория „Макрофотография”
Ивайло Петров, „Очи в очи”

Награда на NIKON
Минко Михайлов, „Приказка за лека нощ”
Специални награди бяха връчени на:
Награда на Фотографска агенция БУЛФОТО
Добромир Добринов, „Боен клуб”
Награда на Списание 8
Радослав Цветков, „Лисичка”
Победителите получиха грамота и парична награда в размер на: Голяма награда – 1500 лв., Награди за категория "Диви животни", категория "Птици" и "Макрофотография” - по 1000 лв., Наградата на NIKON – бинокъл NIKON "Action VII 10X50 CF"
Наградите бяха връчени от Ганета Сагова, главен редактор на Списание 8, Людмил Каравасилев, мениджър „Връзки с обществеността и спонсорство” в ОББ, и Евгени Димитров, управител на БУЛФОТО.
Най-добрите фотографии от конкурса ще бъдат изложени на открита изложба на Пешеходния мост на НДК от 17 до 30 ноември 2010 г., както и се публикуват на страниците на Списание 8.






Ключови думи: фотографии, Булфото, изложба,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |