В новините
 
17.11.2010 04:21   Новината е видяна 6437 пъти
В село Маринка са луднали по Черноморец

         Новата вълна на футбола, която „Черноморец - Бургас” надигна, вече прелива и извън пределите на града.  В близкото до областния център село Маринка са луднали по клуба. Най-запалени, естествено, са децата. Възпитаниците на местното основно училище „Христо Ботев” са сред най-редовните посетители на фен магазина, откъдето са си закупили анцузи, фланелки, шалчета и куп аксесоари с емблемата на „акулите”.

         Любопитна подробност е, че манията по „Черноморец” е обзела повече момичетата. Те са и по-активни от момчетата в желанието си да играят футбол в часовете по физическо възпитание. В часовете по музика пък извън учебната програма по желание на децата с патос се пее  химнът на „Черноморец - Бургас”, който се знае наизуст.

         Подобно на бургаския тим, в който се подвизават мнозина чужденци и в агитката от Маринка има две момчета от странство. Те са от семейства, които са си купили къщи в китното селце. 7-класникът Алекс Бейли е от Англия и освен на „акулите” симпатизира и на „Манчестър Юнайтед”. Неговите родители са се преселили в България преди 3 г. и пред Алекс вече няма езикова бариера. Силен ученик като него е и 4-класникът Александр Вяткин. Преди година семейството му е дошло да живее в Маринка от руската столица Москва и се чувства много добре.

         „И аз навремето съм тренирал при покойния вече Стоян Попов, но не се реших да вляза в спортното училище и така не станах футболист. Затова сега поощрявам децата в страстта им към играта и към „Черноморец”. Това са позитивни неща”, каза директорът на училището Ивайло Марков.






Ключови думи: Черноморец, Маринка, училище,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |