В новините
 
18.11.2010 08:39   Новината е видяна 8728 пъти
Медиите да внимават с въпросите за Несебър
СТАНОВИЩЕ
ОБЛАСТEН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ БУРГАС
Спокойствието и реда в Стария Несебър, нарушавани с хулигански прояви и вандалски действия в последните дни, ще бъдат защитени и гарантирани с всички възможни законови действия от държавните институции. Действията на органите на реда до момента са насочени към подсигуряване възможността за прилагане на закона, при задължително условие – опазване на обществения ред, живота, здравето и имуществото на гражданите. Толерантността и желанието от страна на държавните институции за диалог са тълкувани в погрешна посока от група граждани, които достигайки крайна форма на демонстрация, са подпалили върху паметник на културата - крепостните стени на древна Месамбрия автомобилни гуми и издигнали обърнат национален флаг. Отчитайки и факта, че работниците, участващи в разрушаването на незаконните постройки, са замеряни с различни предмети с цел нараняването им, държавните органи изразяват загрижеността си относно умишленото нагнетяване на напрежение и дестабилизиране на обществения ред в Стария Несебър. Използването на малолетни лица и включването им в протестите противоречи на добрия морал и възпитанието на подрастващите, които стават свидетели на сцени, различни от установените изисквания за обществен ред и спокойствие.
Държавните институции благодарят на медиите за отразяването на ситуацията в Несебър, като ги призовават към обективност, безпристрасност и въздържане от провокативни въпроси, които допълнителното да подкопаят гражданския мир и създадените обществени взаимоотношения. Заснелите видеоматериал от протестните действия в различните дни медии могат да подпомогнат дейността на ОДМВР Бургас по установяване самоличността на лицата, участвали в изброените прояви, като предоставят копия от суровия материал на електронен носител. В ОДМВР Бургас са получени данни за самоличността на лицата, подклаждащи към граждански бунт, както и информации за предстоящи умишлени действия по увреждане и унищожаване на църкви и други архитектурни паметници на територията на Стария Несебър, като ответни на законосъобразните действия по премахване на незаконните постройки.
Държавните институции ще продължат действията си по прилагане на закона в цялата му сила за гарантиране спокойствието и сигурността на живеещите на територията на Стария Несебър.






Ключови думи: Несебър, институции, ОДМВР, Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |