В новините
 
24.11.2010 20:33   Новината е видяна 5533 пъти
Фрапорт избира строител на нов летищен терминал в Бургас
Предвижда се новият терминал на летище Бургас да има капацитет от 3 млн. пътника годишно според прогноза за 2015 година

Концесионерът на летището в Бургас "Фрапорт туин стар еърпорт мениджмънт" е обявил конкурс за "Възлагане на договор за инженеринг, реализация и строителство до ключ на нов пътнически терминал и прилежащи площи на летище Бургас".

Срокът за изпълнение на проекта е 22 месеца. Гаранцията за участие в процедурата е 750 хил. евро и представлява 3% от стойността на договора. Кандидатите за участие в конкурса ще трябва да представят удостоверение за вписване в Централния професионален регистър на строителя за строежи първа категория, както и копие на заверените годишни финансови отчети за 2007, 2008 и 2009 г. с минимален оборот от 50 млн. евро за всяка една от годините.

Според публикуваната обява в избора на оферта оферта оценката на техническото предложение ще има тежест 30 на и 70 на за ценовото предложение. Подадените оферти ще бъдат отворени на 14 януари 2011 година.

Предвижда се новият терминал на летище Бургас да има капацитет от 3 млн. пътника годишно според прогноза за 2015 година, като този обем ще бъде обработен в действителност през 5-те активни месеца на летния туристически сезон.

Планираната разгъната застроена площ е около 35 000м2 на два надземни и един подземен етаж. Застроената площ е около 15000м2.

Терминалът ще се обслужва от прилежащи пространства, които трябва да осигуряват автомобилен и пешеходен достъп, паркинги за частни коли и автобуси, маршрут и спирка за обществен транспорт, зони за качване и слизане, както и авариен достъп и озеленяване.  Пространството в зоната за обществено ползване е приблизително 54 хил. м2, а пространството попадащ в охраняемата зона е приблизително 16 хил. м2.

Строителството на терминала на летище Бургас ще стартира, след като бъдат завършени новата административна сграда и тези за противопожарната служба и карго обслужването, чието строителство се извършва в момента. Причината за този график е, че теренът, на който се намират съществуващите сега сгради, попада в петното, определено за строителството на новия пътнически терминал на летището.

http://factor-bs.com/news-17627.html




Ключови думи: терминал, летище, Бургас, строителство, пътнически,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |