В новините
 
30.11.2010 18:16   Новината е видяна 6920 пъти
Червени лентички, клип и огнена панделка

Световният ден за борба със СПИН – 1 декември ще бъде отбелязан и тази година с общинска АНТИ СПИН кампания. Отдел „Здравеопазване” към Община Бургас приканва всички жители и гости на града да се присъединят към екипа от доброволци и връстниците им пред сградата на Районния съд в Бургас на 1 декември от 20.00 часа, за да запалят заедно символа на движението за борба с коварната болест – традиционната огнена панделка.
 Символичният жест цели да се привлече вниманието на бургаската общественост към проблемите на младите хора и да се обърне по-специално внимание на болестта СПИН, като една от най-жестоките болести на нашето съвремие.
 Отбелязването на Световния ден за борба срещу коварната болест ще започне с анонимно тестване на ХИВ – статуса от 10.00 до 13.00 часа в мобилни лаборатории, разположени на възлови места в града. Те ще бъдат позиционирани пред Бургаски свободен университет и площад „Тройката”.
Малко по-късно от 12.30 до 13.30 часа едновременно във всички училища ще бъдат раздавани информационни материали, предпазни средства и червени лентички от ученици на техните връстници и учители.
От 13.00 часа пред сградата на Районен съд – Бургас Формация за модерен младежки театър, със съдействието на Община Бургас, БМЧК и студенти, ще представи Уличен театър на спонтанността, свързан с превенцията на ХИВ/СПИН.
В Дома на Културата „Лукойл Нефтохим” от 18.30 часа ще бъде представен тематичен мултимедиен клип, изработен от училищни екипи с послания към младите хора. Веднага след това е и театралната постановка „Нечия вина” на Формацията за модерен младежки театър. Актьорите са младежи и ученици от елитни бургаски училища, които ще поставят поучителният спектакъл пред свои връстници.
Общинският отдел „Здравеопазване и превенции” кани всички желаещи се включат в благородната инициатива и призовава: „Нека заедно запалим огнената панделка!”




Ключови думи: СПИН, Община, Бургас, антиспин,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |