В новините
 
01.12.2010 19:31   Новината е видяна 5560 пъти
ПРАЗЕН ДОМ
Имайте предвид, че повечето кражби стават, когато в дома няма никой. Пре-стъпниците бързо узнават това по множество признаци: тъмни прозорци, препълнена пощенска кутия, празна кофа за боклук, спуснати и през деня щори и завеси, липса на пране по въжето на балкона и др.. За да ги заблудите, макар и временно, бихте могли да направите следното:
 * Ако сте абонирани за всекидневник, помолете съответната пощенска служба да съхранява броевете, докато ви няма, а не да ги носи на вашия адрес.
 * Снабдете се с домашен електронен таймер, който по програма да пали и гаси различни осветителни тела в жилището, да включва телевизор, радиокасетофон и др.
 * Ако притежавате скъпи вещи, осигурете охрана от служба СОД на полицията или си направете застраховка в дружество с добра репутация.
 * Ако децата са ви ученици, не ходете през ваканциите всички заедно на почивка. Престъпниците използват именно тези периоди. Замаскирайте тръгването си на почивка, като паркирете в съседна улица и там натоварите колата си с плажните пренадлежности, ските и другата екипировка, която може да издаде намеренията ви. Преди да заминете платете всички сметки за ток, вода, телефон и др. да не се трупат съотвтните съобщения на вратата ви или в пощенската кутия като доказателство за вашето отсъствие.  
 * Ако сте укрепили добре жилището си срещу крадци, а те искат на всяка цена да проникнат в него, след съответните проучвания обикновено се насочват към най-уязвим член на семейството - възрастен човек или дете. Ще го проследят и нападнат в момента, когато отключва вратата, за да влезе или излезе. Инструктирайте всички от семейството да вадят ключа си едва след като се уверят, че близо до тях няма подозрителни лица. При излизане следва винаги да се поглежда през шпионката.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |